Koen Schuurmans
Image default
Energie

Effect van defecte bedrading

Elektrische systemen zijn gebouwd om lang mee te gaan, maar zoals alle werkende apparatuur kunnen er altijd storingen optreden die door een professionele elektricien Helmond verholpen moeten worden. Een van de dingen die problemen kunnen veroorzaken aan uw elektrische systemen of apparaten is defecte bedrading. Defecte bedrading komt meestal voor in oude huizen omdat de bedrading oud is. Laten we nu eens kijken naar enkele van de problemen die defecte bedrading in uw huis kan veroorzaken. De eerste is verlichtingsproblemen. Knipperende lampjes kunnen duiden op defecte bedrading, of het circuit overbelast is of dat er een losse verbinding is. Verlichtingscircuits zijn meestal de eerste die tekenen vertonen dat uw huis opnieuw moet worden bedraad, omdat ze doorgaans een lagere classificatie hebben in vergelijking met stopcontacten. In sommige gevallen is het probleem misschien niet zo ernstig en kan een dimmend of flikkerend licht worden veroorzaakt doordat de lamp niet goed is aangesloten. Als u echter regelmatig de lampen vervangt en het flikkeren aanhoudt, wijst dit op een bedradingsfout. Een ander teken dat dit het geval is, is als de lichten door het hele huis flikkeren.

Licht dimmen en doorgebrande lampen

Dimlampen zijn ook een teken om in je bedrading te kijken. Als de draden niet correct werken, zal de elektriciteit die er doorheen loopt niet altijd zijn bestemming bereiken. Door de onregelmatige verbinding kan het licht flikkeren of dimmen als ze te weinig spanning krijgen. Aan de andere kant, als je lampen vaak doorbranden in een stopcontact, is dat een teken dat je armaturen het lampvermogen niet aankunnen. Dit kan een probleem zijn met het armatuur zelf of een bedradingsprobleem. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om te bepalen of het de een of de ander is – Gebruik hetzelfde type gloeilamp in een ander armatuur. Als het toch doorbrandt, koop dan lampen van hogere kwaliteit met een langere levensduur en gebruik ze in beide armaturen. Als het alleen doorbrandt in de originele armatuur, is er een probleem met de verlichtingsarmatuur zelf. Als het in beide doorbrandt, heeft u mogelijk te maken met defecte bedrading.

Elektrische schokken

Als u een tintelend gevoel voelt wanneer u een snoer aanraakt of iets aansluit, dan is dat een elektrische schok. Ze variëren in intensiteit, maar zelfs de laagste elektrische schok is een teken van defecte bedrading. Elektrische schokken zijn zeer ernstig, zelfs als ze in het begin misschien niet zo voelen, en kunnen alles veroorzaken, van brandwonden tot langdurige problemen, waaronder geheugenverlies. Ernstige schokken kunnen zelfs dodelijk zijn en hart- of ademhalingsfalen veroorzaken.