Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

De eenvoudigste manier om kortsluiting te voorkomen

Een kortsluiting is een soort elektrisch ongeval dat zich in uw huis kan voordoen. Dit kan worden veroorzaakt door een beschadigd bedradingssysteem. Bovendien komt het ook voor wanneer de draad een hoog volume elektrische stroom moet voeren. Bij kortsluiting dient u zo snel mogelijk een elektricien Utrecht te bellen. De kortsluiting kan uw apparaten beschadigen. Bovendien veroorzaakt het ook elektrische schokken en brand. Er zijn veel preventieve maatregelen die u kunt nemen om kortsluiting te voorkomen. U kunt ook contact opnemen met de elektricien om het bedradingssysteem in uw huis te inspecteren om na te gaan of er een beschadigde draad is die tot kortsluiting kan leiden. Hier zijn enkele acties die u moet doen om kortsluiting te voorkomen.

De stopcontacten en stroomonderbreker controleren

Achter het stopcontact in je muur zit een kastje met draden. De belangrijkste oorzaken van kortsluiting zijn losse doosverbindingen, een verouderd stopcontact en defecte bedrading. Het identificeren van dit probleem is vrij moeilijk. Dit komt omdat het bedradingssysteem achter de muur is verborgen. U kunt de kortsluiting echter nog steeds voorkomen door de stopcontacten te controleren voordat u ze gebruikt. De stopcontacten kunnen tekenen vertonen die kortsluiting kunnen veroorzaken. Het eerste teken is de brandlucht die uit het stopcontact komt. Bovendien kunt u brandplekken rond de stopcontacten aantreffen. Dan kunt u het zoemende geluid uit de stopcontacten horen. Bovendien, als uw stopcontact meer dan 25 jaar oud is, moet u overwegen om het te vervangen. Vervolgens moet u de stroomonderbreker regelmatig controleren. Eventuele scheuren of beschadigingen aan de stroomonderbrekers kunnen kortsluiting veroorzaken.

De apparaten en het snoer controleren voordat u ze gebruikt

Voordat je apparaten in het stopcontact steekt, moet je de staat van de apparaten en het snoer controleren. Defecte bedrading op de apparaten kan kortsluiting veroorzaken. Controleer dus of er beschadigde snoeren en behuizing zijn. Als u scheuren in de huishoudelijke apparaten aantreft, moet u deze ook niet meer gebruiken. Wanneer de apparaten blootgestelde circuits hebben, moet u deze eerst repareren voordat u ze gebruikt. Als uw apparaten de bovenstaande tekens vertonen, moet u ze weggooien en nieuwe kopen. Als u echter denkt dat ze kunnen worden gerepareerd, kunt u de professionals vragen om ze te repareren. Daarnaast moet u het gebruik van elektrische apparaten verminderen bij storm. De blikseminslag kan namelijk ook kortsluiting veroorzaken.