Koen Schuurmans
Image default
Dienstverlening

Bel onmiddellijk een elektricien als u deze tekens opmerkt

Elektriciteit is nodig in uw huis om verschillende apparaten van stroom te voorzien, zoals tv, wasmachine, elektrisch fornuis, enz. Elektriciteit is echter ook gevaarlijk, afwijkingen in uw elektrische systeem kunnen brand veroorzaken. Laten we eens kijken naar enkele tekenen die kunnen optreden in uw elektrische systemen waarvoor u direct een elektricien-Leiden.nl moet bellen. Eerste teken is een warme verkooppunten. Als u iets aansluit en het stopcontact voelt warm aan, gebruik het dan niet. U moet de stroom in uw huis uitschakelen en onmiddellijk een elektricien bellen. Ook als je voelt dat de draden die op het stopcontact zijn aangesloten branden, is dat erg gevaarlijk. De kans is groot dat de bedrading defect is en er op elk moment brand kan ontstaan. Daarom is het altijd een goed idee om regelmatig door je huis te gaan en je stopcontacten te controleren om brand te voorkomen. Een ander teken waarvoor u onmiddellijk een elektricien moet bellen, is wanneer u een schok ervaart. Als u een stekker in uw huis aanraakt en een elektrische schok krijgt, kan dit een eenvoudige elektriciteitsschok zijn. Als u echter elke keer schrikt als u een stopcontact aanraakt, moet u een professionele elektricien bellen. Er zijn verschillende dingen die het probleem kunnen veroorzaken, zoals gebroken snoeren, beschadigde circuits in de apparaten of onstabiele stroom. Het is het beste om een ​​elektricien te bellen om de oorzaak van het probleem te vinden. Dit voorkomt dat u gevaarlijk wordt geëlektrocuteerd.

Constant uitschakelen van uw circuits

De zekeringkast in uw huis is het brein van uw elektrische systeem. Hij haalt stroom uit het elektriciteitsnet en levert deze aan uw stopcontacten in huis. Het heeft een veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat de circuits uitvallen als er een systeem overbelasting is.

Dus als je merkt dat je circuits vaak trippen, zorg er dan eerst voor dat je niet te veel dingen hebt aangesloten. Als hetzelfde circuit vaak tript, moet je dat controleren. Maar als verschillende circuits constant trippen, moet u een professionele elektricien bellen. Er kan een probleem zijn met de zekeringkast. Houd er rekening mee dat als het probleem wordt genegeerd, dit elektrische brand kan veroorzaken die uw huis kan afbranden.

Geopende draden in de zekeringkast

Het is een goed idee om uw zekeringkast minimaal één keer per maand te inspecteren. Dit is essentieel, zelfs als alles in uw huis goed lijkt te werken. Als u tijdens de inspectie merkt dat de draden zijn ondertekend, moet u onmiddellijk een elektricien bellen. geopende of beschadigde draden veroorzaken problemen met uw zekeringkast. Ze zijn ook een groot brandgevaar.