Koen Schuurmans
Image default
Kinderen

Zo kies je de juiste knuffel voor je kind

Er is iets vreemds aanlokkelijk aan een knuffels Misschien is het de zachtheid van de stof, of de manier waarop ze uitnodigen tot knuffelen. Knuffels gaan al jarenlang mee, en het ziet er niet naar uit dat ze snel uit de mode zullen raken. In deze blog bekijken we waarom de knuffel zo populair is, waar je op moet letten als je ze koopt, en wat de voordelen zijn van dit bijzonder zachte stuk speelgoed. We gaan ook in op de geschiedenis van de teddybeer, misschien wel de populairste  knuffel ter wereld!

Een knuffel raakt nooit uit de mode

Dat de knuffel zo populair is, blijkt wel uit het feit dat het al vele jaren meegaat en niet uit de mode lijkt te raken. Daar zijn veel redenen voor, maar de belangrijkste is misschien wel dat kinderen er zo veel baat bij hebben. Een knuffel geeft kinderen namelijk een gevoel van veiligheid. Ze zijn een fysieke weergave van liefde en troost, wat vooral belangrijk kan zijn in tijden van stress of ziekte. Een knuffel kan kinderen ook helpen om te gaan met moeilijke emoties, zoals verdriet of boosheid. Naast het bieden van emotionele steun, heeft een knuffel ook educatieve voordelen. Ze kunnen kinderen helpen hun verbeeldingskracht en vertelvaardigheid te ontwikkelen, evenals hun fijne motoriek.

De beroemdste knuffel

Teddyberen zijn de klassieker onder de knuffels, en ze zijn nog steeds een van de populairste knuffels voor kinderen. Wist je dat deze knuffel zijn naam te danken heeft aan een Amerikaanse president? Theodore Roosevelt werd vroeger namelijk altijd Teddy genoemd. Het verhaal ging namelijk dat deze president weigerde een beer te doden terwijl hij aan het jagen was. Dat verhaal was snel populair gevonden, er werd zelfs een korte strip over geschreven in een bekende Amerikaanse krant. Sindsdien draagt deze knuffel zijn naam.

Een knuffel kopen

Welke knuffel het beste is voor je kind, is voornamelijk een kwestie van persoonlijke smaak van je kind zelf. Het enige waar je als ouder echt op moet letten is als je een knuffel wilt kopen voor baby’s en erg jonge kinderen. Het is dan erg belangrijk dat je bewust bent van de verstikkingsgevaar. Veel knuffels hebben kleine onderdelen zoals kraalogen die gemakkelijk los kunnen raken en door een kind kunnen worden ingeslikt. Daarom is het belangrijk om een knuffel te kiezen dat gemaakt is van veilige materialen en geen kleine onderdelen bevat die een mogelijk verstikkingsgevaar vormen.