Koen Schuurmans
Image default
Zakelijk

Tips die helpen bij het inrichten van je keukenkastjes

Vind jij jouw huidige keuken niet praktisch ingedeeld en is die aan vervanging toe? Dan kan je een complete keuken kopen bij Anselm Oome. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van maatwerk meubels en het inrichten van complete keukens. 

Een verticale lade

De meeste lades die wij kennen zijn horizontaal, met één of twee lagen waar je jouw spullen in kwijt kan. Met een verticale lade kan je de ruimte goed benutten, waarin je verrassend veel spullen boven elkaar kwijt kunt. Kruiden kan je ook goed in deze lades opbergen. De schoonmaakspullen zijn lelijk en nemen veel plek in beslag. Zet dit daarom neer in een kast dicht bij de vaatwasser, hier maakt niet zoveel uit wat voor kastlade het is. Zo kan je makkelijk de spullen pakken en staat het toch opgeruimd. 

Draaiplateau

Veel keukens hebben een hoek waar je eigenlijk niets mee kunt. In de keukenkastjes kun je niet helemaal tot achter in de hoek komen. Met behulp van een eenvoudig draaiplateau kom je ook in de achterste  hoek, zodat je geen ruimte verspild. Een koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron staan meestal op het aanrecht. Dit is echter een flinke ruimteverspilling in een kleine keuken, dus kun je beter de apparaten zoveel mogelijk in kasten opbergen.

Besteklade

Een besteklade is ideaal, maar verspilt veel meer ruimte dan je zou denken. Tenslotte is je lade meestal vrij diep en dan begin je al snel je bestek automatisch op te stapelen. Het neemt misschien wel meer ruimte in beslag maar het organiseert wel goed. Wil je liever meer ruimte besparen, doe dit dan door een dubbele besteklade te kopen.

Extra plankruimte en hangruimte 

Je hebt niet altijd genoeg ruimte in je kastjes om alles kwijt te kunnen. Extra planken zijn altijd praktisch, dus als je er ergens nog wat ruimte voor kunt vinden, is dat zeker de moeite waard. Ruimte op open planken kun je het beste gebruiken voor nette items, waardoor je een strakke uitstraling krijgt. De ruimte op je aanrecht is vaak beperkt, maar je kunt veel terugwinnen door optimaal gebruik te maken van de achterwand van je keuken. Deze ruimte kun je bijvoorbeeld goed gebruiken door er mandjes op te hangen, waar je allerlei items in kunt stoppen, die je vervolgens niet meer op het aanrecht laat slingeren. Wanneer je veel spulletjes in een kleine ruimte propt, lijkt de ruimte nog kleiner. Daarom is het goed om alles zo netjes mogelijk op te bergen, vooral wanneer je open planken hebt. Je kan dit netjes neerzetten door alles in dezelfde potten te stoppen. Hierdoor ziet het er keurig uit en oogt je keuken een stuk netter.