Koen Schuurmans
Image default
Huishoudelijk

Terrazzo vloeren: Een tijdloze klassieker

Terrazzo is een composietmateriaal dat bestaat uit spaanders marmer, kwarts, graniet, glas, of ander geschikt materiaal, gemengd met een cementhoudend bindmiddel (zoals Portland cement) en op zijn plaats gegoten. Het vloeroppervlak wordt tot hoogglans gepolijst met een terrazzo slijpmachine. De afwerking kan zo gelaten worden voor een natuurlijk uitzicht of gekleurd met beitsen en epoxy verven. Terrazzo wordt vaak gebruikt in druk belopen ruimten omdat het duurzaam is en gemakkelijk te onderhouden. Het is ook uniek en elegant, waardoor het een populaire keuze is voor high-end commerciële en huiselijke toepassingen

Als je een klassieke vloerbedekking zoekt die zowel mooi als duurzaam is, kan terrazzo de perfecte keuze voor je zijn.

Terrazzo polijsten

Terrazzo polijsten is een proces waarbij diamantgebonden polijstpads gebruikt worden om terrazzo vloeren te slijpen en te laten glanzen. De eerste stap is het verwijderen van eventueel aanwezige verzegeling of was. Vervolgens wordt de vloer met steeds fijnere diamanten geslepen tot hij de gewenste glans heeft bereikt. De laatste stap is het polijsten van de vloer met een chemisch middel dat het oppervlak verhardt en verzegelt. Terrazzo polijsten is een tijdrovend proces, maar het kan prachtige resultaten opleveren die vele jaren meegaan. Met het juiste onderhoud kan een gepolijste terrazzo vloer zijn glans en glanzen tientallen jaren behouden.

Terrazzo is een uitstekende keuze voor druk belopen ruimten omdat is het uiterst duurzaam. Het is ook gemakkelijk te onderhouden en kan naturel gelaten worden of gekleurd met beitsen en epoxy verven. Als je een elegante en unieke vloeroptie zoekt, neem dan contact op met een plaatselijke vloerenaannemer om je mogelijkheden voor terrazzo vloeren te bespreken. Begin vandaag nog aan je nieuwe vloer!