Koen Schuurmans
Image default
Huishoudelijk

Zo verminder je de kalkaanslag

Heb je thuis veel last van kalkaanslag op kranen, apparaten en/of de douchekop? Kalkplekken ogen onfris en lelijk, maar daarnaast heeft kalk nog diverse andere nadelen. Hoog tijd dus om iets aan die nare kalkaanslag te doen! In deze blog zetten we een aantal handige tips & tricks voor je op een rijtje om aanslag door kalk effectief aan te pakken.

Een kwalitatief goede waterontkalker doet wonderen tegen kalkaanslag

Een goede manier om kalkaanslag bij de wortel aan te pakken, is door op https://softwatersystems.nl/ een goede waterontkalker aan te schaffen. Een waterontkalker van Soft Water Systems, zoals de befaamde Nanofix, is een apparaat dat in staat is om door elektriciteit of door een reinigend middel in het apparaat snel en grondig de kalk uit het water te halen en/of deze te neutraliseren. Wie besluit om een waterontkalker te kopen, bespaart zichzelf uiteindelijk veel schoonmaakwerk om de kalkresten te verwijderen. Maar gebruikmaken van een betrouwbare waterontkalker is ook ideaal, omdat je hiermee jouw machines (zoals je vaatwasser en de wasmachine) langer goed houdt, omdat je water voortaan zacht is en de machine minder aantast. En ten slotte voelt water dat onthard is met een watersysteem van Soft Water Systems, tijdens het douchen en handen wassen veel lekkerder aan. De kans op nare huidproblemen neemt met water zonder kalk ook flink af!

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel om kalkaanslag te laten verdwijnen!

Kalkaanslag kun je ook prima verwijderen door oppervlakten met kalkresten schoon te maken met een speciaal reinigingsmiddel. Al is ‘speciaal’ misschien wel een te groot woord. Want met een doekje en een klein beetje wasverzachter heb je de kalkresten op kranen, een douchekop, de badkamertegels en/of leidingen snel verwijderd. Je hebt een dopje wasverzachter nodig, dat je in een emmer giet met zo’n vijf liter lauwwarm water. Doop een doek in dit sopje, veeg het oppervlak met kalkresten schoon en… voilà: de kalk is razendsnel verdwenen!

Je kunt ook kiezen voor een specifiek reinigingsmiddel

In plaats van een eigen sopje te maken, kun je er ook voor kiezen om een speciaal schoonmaakmiddel te kopen dat specifiek is bedoeld voor het verwijderen van kalkaanslag. Elke bouwmarkt verkoopt deze middelen, die vaak niet meer kosten dan een handjevol euro’s. Succes en geniet van de schone en frisse omgeving!