Koen Schuurmans
Image default
Huishoudelijk

Huishoud tips: Hoeslakens voouwen, hoe doe je dat?

Stap 1 – Leg het hoeslaken volledig uit

Om precies te kunnen zien wat wat is, leg je het hoeslaken uit op een vlakke ondergrond, met de elastische rand naar je toe, zoals op de afbeelding hieronder.
Voor de foto’s gebruik ik een hoeslaken van één formaat, dat is makkelijker te fotograferen!

Een close-up van een naad is de moeite waard – zodat je kunt zien waar ik het in de volgende stap over heb! – Er zijn 4 naden, een in elke hoek, en die helpen je om het vel gemakkelijker te vouwen, dus zorg ervoor dat je ze allemaal goed kunt zien voordat je verder gaat!

Stap 2 – Zet de onderste hoeken in de bovenste hoeken
Neem de 2 onderste hoeken en vouw ze naar boven in de bovenste 2 hoeken, zodat de naden op elkaar aansluiten.

TIP – Sommige mensen doen dit graag in de lengte, anderen doen het van boven naar beneden, het is helemaal wat voor jou het makkelijkst is, ik zie niet veel verschil en geloof me ik heb alles geprobeerd! Maar een hoeslaken 140×200 of 160×200 valt onder tweepersoons en zijn vaak makkelijker te vouwen in de breedte

Stap 3 – Vouw in een lange rechthoek
Je hebt nu een veel rechthoekiger vel om mee te werken, omdat de elastische randen nu meer ingesloten zijn. In deze stap moet je het vel zo vouwen dat je aan het eind een lange rechthoekige vorm krijgt om mee te werken.

Afhankelijk van de grootte van je vel, kun je misschien volstaan met een paar vouwen van beneden naar boven, of je kunt het bovenste derde deel naar beneden brengen en het onderste derde deel naar boven om mooie rechte lijnen te krijgen (het hangt ervan af hoe vierkant je het eindresultaat wilt hebben….).

TIP – vergeet niet om bij elke nette vouw alles af te kloppen, want dan krijg je een veel knapper gevouwen hoeslaken.

Stap 4 – Vouw de rechthoek va het hoeslaken naar binnen toe De allerlaatste stap is het linker derde deel in het midden te vouwen, en dan het rechter derde deel in het midden:-

De hele tijd maakt u de randen vierkanter en maakt u ze platter, zodat u uiteindelijk zoiets als dit krijgt:-

Een perfect gevouwen vel! – Dit is tenminste de perfecte manier voor mij – het is niet te veel gedoe, en geeft een mooie knapperige afwerking.