Koen Schuurmans
Image default
Huishoudelijk

Mobiele airco kopen? Hier moet je op letten:

Met een draagbare airconditioner kunt u gemakkelijk een kamer koelen zonder ingewikkelde installatie. Gebruik deze gids om er een te vinden die uw huis comfortabeler zal maken.

 

Voordelen van een draagbare airconditioner

Welke airconditioner voor u de beste is, hangt af van uw behoeften. Een verrijdbare airconditioner zuigt lucht in de kamer, koelt die af en leidt die terug de kamer in, waarbij de warme lucht naar buiten wordt afgevoerd via een uitlaatslang die u door een venster installeert. Met de bedieningselementen op het apparaat kunt u de instellingen aanpassen, zoals ventilatorsnelheid en temperatuur. Mobiele koeling maakt het leven makkelijker!

 

Dit toestel is een eenvoudig, veelzijdig alternatief voor centrale airconditioners en raamunits. Het is ontworpen om een afzonderlijke kamer te koelen, is relatief eenvoudig te installeren en kan een goede optie zijn voor kamers zonder bestaand koelsysteem of kamers die u niet voortdurend hoeft te koelen. Het kan ook een aanvulling zijn op grotere systemen en helpen bij het koelen van appartementen of huurwoningen waar u geen permanente eenheid kunt installeren.

 

Dankzij de eenvoudige installatie en de draagbaarheid dankzij het compacte ontwerp en de wieltjes kunt u de airconditioner van de ene ruimte naar de andere verplaatsen en opnieuw installeren met een minimale inspanning.

 

Zorg ervoor dat uw raam geschikt is voor een verrijdbare airconditioner. Apparaten passen op verschillende raamformaten en apparaten die zijn ontworpen voor enkele of dubbele draairamen en schuiframen werken niet met openslaande ramen, die naar buiten toe opengaan.

 

De juiste verrijdbare airconditioner kiezen

Of u nu uw keuken, thuiskantoor, gastenkamer of een andere kamer in huis wilt koelen, het kiezen van de beste verrijdbare airconditioner voor de grootte van de kamer is voordelig. De juiste airconditioner helpt u een kamer efficiënt te koelen. Een te kleine airconditioner koelt niet voldoende en een te grote airconditioner verwijdert niet genoeg vocht, waardoor de lucht vochtig aanvoelt. Om de juiste airconditioner te vinden, bepaalt u de vierkante meter van de ruimte die u wilt koelen door de lengte van de ruimte te vermenigvuldigen met de breedte. U moet ook de BTU-waarde (British thermal unit) van de airconditioner weten, die aangeeft hoeveel warmte hij uit een kamer kan verwijderen. Een hoger getal betekent meer koelvermogen voor een grotere kamer. Vergelijk de grootte van uw kamer met de BTU-waarde:

 

Tot 200 vierkante meter: 8.000 BTU-eenheid

Tot 300 vierkante meter: 10.000 BTU-eenheid

Tot 400 vierkante meter: 12.000 BTU-eenheid

Tot 450 vierkante meter: 13.000 BTU eenheid

Houd er rekening mee dat naarmate de BTU-waarde toeneemt, ook de grootte en het gewicht van de airconditioner toeneemt.

 

EER staat voor energie-efficiëntieverhouding. Een hogere EER geeft een efficiëntere airconditioner aan.

 

Aspecten van draagbare airconditioners

Een close-up van de bedieningselementen van een draagbare airconditioner.

De beste draagbare airconditioner heeft functies die het apparaat veelzijdiger en handiger maken. U kunt airconditioners vinden met meerdere functies naast koelen. Een ontvochtiger verwijdert vocht uit de lucht zonder te koelen. Een ventilatorfunctie zorgt gewoon voor luchtcirculatie in de kamer. Sommige airconditioners hebben ook een verwarmingsfunctie, zodat u de temperatuur het hele jaar door aangenaam kunt houden. Zorg ervoor dat u het apparaat voor elke modus configureert. Voor de koelmodus is bijvoorbeeld afvoer van warme lucht nodig, terwijl de ontvochtigingsfunctie toegang tot een afvoer vereist om het vocht dat het apparaat verzamelt te verwijderen. Als uw verrijdbare airconditioner een verwarmingsfunctie heeft, zal de verwarmingseenheid een aparte BTU-waarde hebben, wat betekent dat de grootte van de ruimte waarin hij past anders kan zijn.

 

Er zijn nog andere functies beschikbaar:

 

Terwijl een airconditioner de lucht in een ruimte koelt, verwijdert hij ook vocht. Water verzamelt zich in de unit. Met zelfverdampende airconditioners hoeft dit water minder vaak te worden afgevoerd.

Een programmeerbare timer kan worden ingesteld om het apparaat op bepaalde tijden aan en uit te zetten, zodat u het energieverbruik kunt beperken door de airconditioner alleen te laten werken wanneer dat nodig is.

Een afstandsbediening zorgt voor extra gebruiksgemak. U kunt de instellingen aanpassen en de airconditioner van de andere kant van de kamer in- en uitschakelen.

Een lamp-uitfunctie kan de displayverlichting van het paneel uitschakelen zodat de kamer ’s nachts niet onaangenaam helder is.

Draagbare airconditioner installatie en onderhoud

Kies een plaats in de buurt van een raam en een beschikbaar stopcontact. De fabrikant kan aangeven dat u het apparaat rechtstreeks op het stopcontact moet aansluiten en geen verlengsnoer nodig hebt. De installatie is relatief snel en eenvoudig en u hebt er waarschijnlijk alleen een schroevendraaier voor nodig. Installeer het verstelbare raampaneel van het toestel en sluit de uitlaatslang aan. Laat het apparaat ten minste een uur rechtop staan en het is klaar voor gebruik.

 

Draagbare airconditioners vereisen eenvoudig onderhoud. Ontkoppel het apparaat van de stroom voordat u begint.

 

Tap het water uit het apparaat af als dat nodig is. Afhankelijk van de omstandigheden kan het zelfs bij zelfverdampende apparaten nodig zijn het water af te tappen.

Reinig het luchtfilter om de twee weken of volgens de instructies van de fabrikant.

Veeg de airconditioner regelmatig af met een vochtige doek om stof te verwijderen. Veeg overtollig vocht op met een droge doek.

https://duravert-portacool.com/mobiele-koeling/