Koen Schuurmans
Image default
Onderwijs

Taaltraining? Kies een opleiding op maat

Voor een A-kwaliteit zakelijke taaltraining op maat is taalinstituut The Square Mile een geschikte partner.

The Square Mile staat bekend als dé taalopleider voor bedrijven, (semi)overheidsorganisaties en non-profit instellingen. Klanten – zowel groot als klein – komen uit het hele land. Qua branche maakt The Square Mile geen onderscheid. Firma’s uit alle belangrijke economische sectoren weten dit gerenommeerde taalbureau te vinden. The Square Mile werd in 2002 opgericht en het is dus een jubileumjaar! Al 20 jaar leren werknemers Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans et cetera op het allerhoogste niveau. Tijdens de opleidingen komen de belangrijkste zaken aan de orde:

  • spreekvaardigheid;
  • luistervaardigheid;
  • schrijfvaardigheid;
  • presenteren;
  • mails opstellen;
  • vakjargon.

Waar de nadruk op ligt, verschilt per cursus. Ook het aantal deelnemers varieert. Zowel privé- als groepslessen zijn mogelijk. Gaat het om meer dan 150 mensen, dan adviseert The Square Mile er 2 groepen van te maken. Veel bedrijven spreken een voorkeur uit voor een online taaltraining. We wijzen u erop dat de cursus indien gewenst bij u op kantoor of in een van de vele leslokalen van The Square Mile kan plaatsvinden.

Een taaltraining Spaans, Italiaans of Portugees is zorgvuldig mensenwerk, zo lezen we op de website van The Square Mile. Dit begint al bij het taalniveau van de medewerkers. Gaat het om een technische of financiële taaltraining Engels, dan hebben de deelnemers vaak al een solide basis. Er kan dan worden gekozen voor een gevorderden cursus. Talen als Turks, Chinees en Russisch zijn veelal compleet nieuw; het devies is eerst een basistraining in te plannen en daarna eventueel een vervolgopleiding. Om het niveau van uw mensen vast te stellen, kunt u samen met hen de taalniveautest doen op www.thesquaremile.nl. Voor de stellingen staan steeds hokjes om een vinkje te plaatsen. Een voorbeeldstelling is: “Ik kan deelnemen aan een eenvoudig gesprek, wanneer de gesprekspartner bereid is om zaken in een langzamer spreektempo te herhalen of opnieuw te formuleren en mij helpt bij het formuleren van wat ik probeer te zeggen.” De toetsing geeft een goede indicatie van de taalvaardigheden.

https://www.thesquaremile.nl/