Koen Schuurmans
Image default
Onderwijs

Kunsteducatie op school

Kunsteducatie op school

Kunsteducatie is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de leerlingen. Echter wordt kunsteducatie vaak vergeten en blijft er weinig ruimte over om de leerlingen nog veel bij te brengen naast de andere vakken die ze volgen. Kunsteducatie geeft ruimte voor de leerlingen om meer over kunst te leren kennen, maar naast kunst leren ze ook meer over hunzelf. Kunst is namelijk dé manier om jezelf te leren uiten, op een andere manier dan de standaard wegen die we kennen. Kunst daagt uit om origineel en creatief te zijn, iets wat belangrijker dan ooit is in deze tijd. Kinderen willen zichzelf graag onderscheiden en kunst kan de manier zijn om dit te doen. 

Kleinkunstig organiseert workshops met het oog op kunsteducatie. Al jarenlang levert Kleinkunstig de beste workshops aan middelbare scholen door het hele land. Variërend in discipline, stijl, thema en niveau. Kleinkunstig weet dat er voor elk niveau een andere opzet moet zijn, en daarmee een verschil kan maken voor de leerlingen.  

Literatuur workshops

Literatuur workshops leren de leerlingen zichzelf te uiten op het schrift. Literatuur is al sinds het begin van de mensheid een belangrijk onderdeel van ons leven. Op scholen wordt tijd besteed aan literatuur, echter kent literatuur oneindig veel kanten en zijn misschien de wat minder bekende wegen de leuke wegen voor de leerlingen. 

Een literatuur workshop wordt altijd gegeven door workshopdocenten die bekend zijn in de literatuurwereld en ervaring hebben in het lesgeven. Alleen een echte workshopdocent weet hoe hij of zij de leerlingen kan motiveren om zelfs met een onderwerp als literatuur hard aan de slag te gaan. Veel leerlingen hebben namelijk, helaas, nog altijd een negatief beeld over literatuur en zien het als iets ontzettend saais. Niet is natuurlijk minder waar, daarom is Kleinkunstig er om de dag te redden voor deze leerlingen. 

 

 

https://kleinkunstig.nl