Koen Schuurmans
Image default
Onderwijs

Een hele schooldag in het teken van kunst en cultuur

Een dag bomvol kunst en cultuur

Tijd vliegt als je iets leuks aan het doen bent! Daarom is het soms niet genoeg om losse culturele activiteiten te organiseren voor je leerlingen. Zitten zij er nét lekker in, zit zo’n activiteit er alweer op. En dat is ook niet zo gek: als een kunstworkshop even tussen de wiskunde- en de aardrijkskundeles door moet, duurt het natuurlijk best even voor hun hoofd staat naar kunst en creativiteit. Daarom is het organiseren van een activiteitendag op school ook zo’n goed idee. De resultaten van meerdere workshops op één dag zijn niet cumulatief, maar exponentieel!

Een gevarieerd, eigentijds aanbod

Als aanbieder van culturele activiteiten op middelbare scholen zien wij bij Kleinkunstig dat middelbare scholen steeds origineler en avontuurlijker geworden zijn als het gaat om culturele activiteiten die zij graag willen organiseren voor hun scholieren. Dat komt enerzijds doordat we steeds dieper in het digitale tijdperk doordringen en anderzijds doordat de interesses van jongeren van nu veel verder uiteenlopen dan vroeger. Maar ook doordat de focus voor de nieuwe generatie niet alleen ligt op het maken van een creatief eindproduct, maar ook op het gezamenlijk doorlopen van een creatief proces. Dat scholen deze veranderingen omarmen bij het inrichten van hun kunsteducatie, is natuurlijk ontzettend leuk.

Dit kan Kleinkunstig voor je betekenen

Een activiteitendag organiseren is een hoop gedoe. Dat wil zeggen: als je het er als leerkracht ‘even naast’ moet doen. Bij Kleinkunstig vinden wij een dag vol culturele activiteiten neerzetten daarentegen het allerleukste wat er is! We doen het dan ook al jarenlang, met ziel en zaligheid. Wij vinden het belangrijk dat een activiteitendag precies aansluit bij de behoefte van een school. Daarom brengen we vooraf altijd goed de wensen in kaart, zodat we de scholen waar wij mee samenwerken maximaal kunnen verwonderen met het programma dat wij voor hen opstellen. We nemen alle voorbereidingen op ons en ook op de dag zelf zorgt een coördinator ervoor dat alles op rolletjes loopt. Zodat de leerkrachten zich óók helemaal in de activiteitendag kunnen storten. Natuurlijk evalueren we de dag na afloop: niks leukers dan samen terugkijken op een energieke, creatieve dag en bedenken wat er een volgende keer nóg beter kan.

https://www.kleinkunstig.nl