Koen Schuurmans
Image default
Kinderen

Naar de dierentuin met de kinderen

Veel mensen blijven deze zomer thuis. Vanwege het coronavirus neemt men geen risico om naar het buitenland te gaan. Een mooi moment dus om leuke avonturen te beleven in eigen land. En wat is er leuker dan een bezoekje aan de dierentuin! Met heel het gezin genieten van de pasgeboren welpjes, slingerende apen en de bamboe etende panda’s. Geef de kids wat vrijheid met een GPS horloge voor kinderen.

 

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp (Rotterdam, Zuid-Holland) is de bes bezochte dierentuin van Nederland. Ontdek het dieren- en plantenleven uit de hele wereld en laat je omringen door schildpadden en haaien in het overdekte Oceanium. Of breng een bezoekje aan Zilverrug Gorilla Boktio.

 

Burgers’ Zoo

Ontdek de dieren in de woestijn, op de savannevlakte en in het tropisch regenwoud in Burgers’ Zoo (Arnhem, Gelderland). In Burgers’ Zoo zijn ecodisplays geplaatst waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd, waar u samen met de natuur en dieren onderdeel van uitmaakt.

 

Artis

Artis (Amsterdam, Noord-Holland) is de oudste dierentuin van Nederland. Omring je door fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen of wandel door het historische stadspark. De dierentuin heeft 27 monumentale gebouwen die grotendeels uit de negentiende eeuw dateren. Jaarlijks trekt Artis meer dan 1,4 miljoen bezoekers.

 

Safaripark Beekse Bergen

Liever op safari? Dan kan in Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek). Kom oog in oog te staan met wilde dieren terwijl u met de boot, auto, bus of te voet op safari gaat. In Safaripark Beekse Bergen zijn meer dan 150 diersoorten.

 

Ouwehands Dierenpark

Bewonder de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark (Rhenen, Utrecht). De panda’s zijn onderdeel van een internationaal fokprogramma en zijn eigendom van China. Sta neus aan neus met zwemmende ijsberen en bekijk de pasgeboren ijsbeertweeling.

 

Dolfinarium

Het grootste zeezoogdierenpark van Europa is te vinden in Harderwijk (Gelderland: Het Dolfinarium. In verschillende voorstellingen ontmoet je dolfijnen, walrussen, zeehonden en zeeleeuwen. Daarnaast zijn er 4 speeltuinen en een spetterende waterattractie.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/