Het Broodfonds en andere opties

Koenschuurmans

 

Een Broodfonds is een groep van maximaal 50 ondernemers die er samen voor zorgen dat als 1 van hen ziek wordt er geld is om zijn of haar inkomen door te betalen. En er zijn daarnaast ook nog arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die je helpen aan een inkomen bij ziekte en een aantal alternatieven op het officiële Broodfonds, zoals CommonEasy en SharePeople.

Ontstaan Broodfonds

Als ondernemer wil je je natuurlijk niet blauw betalen aan verzekeringen. Maar tegelijkertijd wel tegen je omgeving en bank kunnen zeggen dat je alles goed voor elkaar hebt. Dat je bij ziekte nog steeds een inkomen hebt . Zo ontstond in 2006 het Broodfonds als Schenkkring concept en merk van de Broodfondsmakers. 

 

Door een aantal zelfstandig ondernemers werd in 2006 het eerste Broodfonds opgericht. Dat bleek een enorm succes te zijn en zo werd het een groot succes in de regio. Zo kwam er een alternatief voor de dure arbeidsongeschiktheid, of het risico op ziek worden en geen inkomen meer hebben. 

 

Principe Broodfonds

Leden maakten maandelijks een bedrag over op hun Broodfonds rekening en als een van de leden ziek werd, kreeg deze ondersteuning vanuit de complete groep. Zo werd je en voor minder kosten zeker van een inkomen en had je tegelijkertijd inzicht in je mede-ondernemers.

 

Bovendien verlies je het geld dat je maandelijks inlegt niet, als dit niet uitgekeerd wordt aan iemand die ziek is geworden. Bij verzekeringsmaatschappijen is veel meer geld nodig om de organisatie te behouden en bij het Broodfonds is dit niet het geval. Daarnaast krijgt je inzicht in waar je geld heen gaat en zie je het bijvoorbeeld als sommige mensen wel heel vaak ziek zijn.

 

AOV

Om en nabij 40% van de ondernemers heeft op dit moment geen AOV of Broodfonds geregeld. Alleen aan ZZP’ers zijn dat er landelijk al 400.000. De overheid vindt wil graag iets doen aan deze grote hoeveelheid mensen die zonder inkomen komen te zitten als ze ziek worden. 

 

Daarom wordt er nu naar gekeken of zelfstandigen zichzelf weer verplicht moeten verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Tot 2004 was dat in Nederland namelijk bij wet verplicht. Iedere zelfstandige moest zichzelf verzekeren bij het UWV. Uiteindelijk werd die wet afgeschaft vanwege de kosten en omdat er maar geringe dekking bij kwam kijken.

 

Voordelen Broodfonds

Voordelen ten opzichte van verzekeringen:

  1. Alle financiële bijdragen worden gebruikt om anderen die ziek worden te ondersteunen

  2. Als niemand ziek wordt, gaat het geld dat je inlegt naar je spaarrekening

  3. Deelnemers houden het geld dat niet besteed wordt aan anderen uit hun Broodfonds ondersteunen zelf.

 

Aanschaffen van sportverlichting? Let hierop!

Sta jij op het punt om sportverlichting aan te schaffen voor jouw ruimte? Dan is het zeker goed om dit artikel aandachtig te bestuderen. In dit artikel zullen we namelijk stilstaan bij een aantal factoren waar je op moet letten als je besluit om verlichting voor jouw ruimte aan te schaffen. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde keuze zult maken bij het aanschaffen van deze prachtige verlichting.

Let op de normen voor het aanschaffen

Als je besluit om sportverlichting aan te schaffen is het goed om op een aantal factoren te letten. Hierbij moet je voornamelijk voldoen aan de NEN-norm. Dit is namelijk een minimale eis waaraan voldaan dient te worden. Het overige is slechts advies en is niet per se van toepassing. De Europese Unie heeft namelijk normen gesteld voor luxwaarden als het gaat om binnenverlichting voor sporthallen. In de norm NEN-EN 12464-1:2011 is vastgelegd wat de luxwaarden zijn die gehanteerd moeten worden. Deze variëren tussen de 300 en de 500 lux. Lees dit daarom altijd goed door voordat je achteraf niet voldoet aan de criteria van de NEN.

Het krijgen van subsidie

Tot slot is het ook goed om te weten dat er drie subsidies zijn die van toepassing zijn op verlichtingsproducten. Hierbij kun je een onderscheid maken tussen het EIA (Energie-investeringsaftrek) die gemiddeld 45% voordeel oplevert, KIA (Kleinschaldigheidsinvesteringsaftrek) die afhankelijk is van de investering en de subsidieregelingen voor sportverenigingen die gemiddeld 35% profijt oplevert.

Last van ongedierte in huis of bedrijfspand?

We moeten er niet aan denken, maar toch komt het vaker voor dan gedacht; ongedierte in huis. Wanneer je dit opmerkt in huis, dan zal je vrijwel direct actie moeten ondernemen. Zorg ervoor dat het ongedierte niet voor nog meer problemen in huis of bedrijf kunnen zorgen. Schakel hiervoor ongediertebestrijding in die weet van aanpakken! Een extern bedrijf beschikt vaak over de juiste middelen om het probleem te verhelpen. Bovendien kunnen zij ook advies geven hoe dat je dit voortaan kunt voorkomen.

Alleen in de winterperiode last van ongedierte?

Vaak denkt men dat je alleen last hebt van ongedierte in de winterperiode, maar niets is minder waar. Ook in de zomerperiode kun je last hebben van dieren in huis of in de winkel. Helemaal wanneer je een bakkerij hebt zal je geheid last krijgen van dieren die niet welkom zijn. Hierdoor is het belangrijk om voor de voedsel en warenautoriteit ervoor te zorgen dat deze dieren snel worden verweerd. Voorkomen is vaak lastig, maar hiervoor kan je een ongediertebestrijding inschakelen. Zij komen dan geregeld langs om te kijken of dat het nog netjes in orde is. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen zij snel overgaan tot actie. Hou dus goed in de gaten dat ongedierte geen schijn van kans zal krijgen in jouw woning of bedrijfspand! Een periodieke controle zal er dus voor zorgen dat jouw woning of bedrijfspand geen hinder kan ondervinden door ongedierte.

Zo laat je jouw bedrijf opvallen!

Er bestaan ontzettend veel bedrijven en er komen dagelijks nieuwe bedrijven bij. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf op blijft vallen en dat je niet ondergesneeuwd raakt onder alle andere bedrijven in jouw branche. De digitale wereld is tegenwoordig natuurlijk erg belangrijk als het gaat om je bedrijf laten groeien en opvallen, maar er zijn nog meer dingen die daaraan bij kunnen dragen.

Bedrijfskleding

Een van de eerste dingen waar mensen naar kijken als je ontmoet is de kleding. Wanneer je bedrijfskleding draagt geeft dit gelijk een bepaald beeld. Het staat vaak netter wanneer je eigen logo op je polo staat, dan wanneer er een ‘gewone’ merknaam op staat. Ook geeft je het idee dat je niet alleen investeert in je bedrijf, maar ook in je werknemers door middel van goede bedrijfskleding. Het is natuurlijk wel belangrijk om te gaan voor bedrijfskleding die past bij jouw bedrijf. Een zakelijk poloshirt past niet bij een speels bedrijf in kinderspeelgoed, en een T-shirt met een groot logo erop past weer niet zo goed bij een zakelijk kantoor. Denk er dus goed over na wat je uit wilt stralen met je bedrijfskleding. Wil je een zakelijke uitstraling dan kun je gaan voor een net pak, maar als je wat minder net gekleed wilt kun je, bijvoorbeeld gaan voor een poloshirt. Wanneer je liever gaat voor wat gemakkelijkere bedrijfskleding kun je kiezen voor een simpel T-shirt borduren met je bedrijfslogo erop en voor in de winter een sweater.

Voor een sportief bedrijf is, bijvoorbeeld de bedrijfskleding van Clique een goede optie. De Clique kleding heeft een sportieve uitstraling en is, daardoor uitermate geschikt voor een bedrijf in bijvoorbeeld de fitness branche. Kies voor een leuke jogginsbroek, een leuk T-shirt erbij en voor als het wat kouder is een sweatvest, allemaal met jouw eigen logo erop.

Zonnebril, USB-stick of waterfles?

Naast dat het handig is om je eigen bedrijfskleding te hebben kan het ook leuk zijn om je bedrijfsnaam af te drukken op producten. Bijvoorbeeld voor een bedrijf in de fitness branche: hoe gaaf is het om naar je werk te gaan met je sporttas met de naam van je bedrijf erop? Het is ook mogelijk om, bijvoorbeeld je logo op een laptoptas te zetten of op een rugtas als je dat fijner vindt. Naast tassen zijn er nog ontzettend veel andere producten waar je je bedrijfsnaam op kunt laten afdrukken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pet met je logo erop, als toevoeging aan je bedrijfskleding of een muts voor als het wat kouder is. Of wat dacht je van een USB-stick met je bedrijfsnaam erop, of een powerbank, sleutelhanger, notitieboek, zonnebril, paraplu of drinkfles. Daarnaast kan het ook leuk zijn om je bedrijfsnaam af te drukken op pennen. Deze kun je ook gemakkelijk mee geven aan klanten.

Slim social media gebruiken

Deze producten met je bedrijfsnaam erop zijn niet alleen leuk voor eigen gebruik of om weg te geven, maar ze zijn leuk om te gebruiken voor foto’s op je website of social media kanalen. Door foto’s op, bijvoorbeeld Instagram te plaatsen van producten met jouw logo erop, maak je de foto persoonlijk en passend bij jouw bedrijf. Ook is het goed om voor social media een bepaalde huisstijl te hanteren, die aansluit bij je website en bij wat je uit wilt stralen. Je zou, bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een bepaald kleurenpallet waar je je foto’s aan aanpast. Hierdoor zorg je ervoor dat je profiel een goede sfeer krijgt en mensen geïnspireerd raken. Het kan, bijvoorbeeld leuk zijn om een flatlay foto te maken van je bureau, met daarop een waterfles met jouw eigen logo erop. Je zou dan een caption kunnen schrijven over het belang van water drinken of iets over waar je op dat moment mee bezig bent voor het bedrijf. Op deze manier stop je een beetje reclame in foto, zonder dat het vervelend wordt.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie gekregen om aan de slag te gaan om jouw bedrijf nog meer te laten opvallen! Kies voor goede bedrijfskleding, passend bij jouw bedrijf en als je het leuk vindt kun je dit aanvullen met handige producten met jouw bedrijfsnaam erop. En daarnaast kan social media goed helpen om jouw bedrijf te laten groeien en meer aandacht te laten krijgen.

Kabelmanagement op kantoor

Koenschuurmans

Bedrijven en kantoorpanden worden steeds meer overgenomen door verschillende technische apparaten. Zo werkt natuurlijk bijna iedereen met een computer of laptop, de laatste heeft meestal alleen een snoer om de accu op te kunnen laden maar als computers nog veelvuldig gebruikt worden, kan dit een bron van flinke kabelbundels zijn. De computerkast zelf heeft een kabel, het scherm, de internetverbinding en er is wellicht een aansluiting met een presenteermodule. Er gaat langzamerhand wel steeds meer over op een draadloze connectie, maar toch blijft het aantal snoeren dat terug te vinden is op de werkvloer vaak verbazingwekkend hoog. Human Office biedt hier een oplossing voor namelijk; kabelmanagement

Ergernissen en gevaarlijke situaties op de werkvloer

Nu staat het niet alleen rommelig, zo’n hoop snoeren in een hoek of op het bureau die natuurlijk ook nog regelmatig helemaal in elkaar draaien, het zorgt vaak ook voor ergernissen en frustraties. Want is er iets aan de hand met een computer of verbinding of wilt u bijvoorbeeld een scherm vervangen, zoek dan maar eens uit welke kabel je moet hebben om de klus te klaren. Dit is niet het enige, het kan ook nog eens zorgen voor gevaarlijke situaties. Een collega komt terug van het koffiezetapparaat met een kop koffie voor u en zichzelf en struikelt over die kabel die niet netjes weggewerkt is. Dit kan natuurlijk hele vervelende gevolgen hebben, voor uw collega en de apparatuur die in de buurt stond. Tevens zorgen loshangende kabels(de cable eater is hier de oplossing voor) ervoor dat de brandveiligheid in het geding komt, kortsluiting ligt op de loer. Het is overigens ook zeer prettig voor de schoonmaakdienst wanneer de kabels netjes weggewerkt zijn, het werk kan zo beter en sneller uitgevoerd worden, voor iedereen fijn! 

Kabelmanagement; opgeruimd staat netjes

Dus… opgeruimd staat netjes! Er zijn genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het kabelmanagement van het kantoor in orde komt. Een uitgebreid assortiment is eenvoudig online te vinden. Er is van alles te vinden om een bedrijfspand netjes, overzichtelijk en veilig te maken. Zo zijn er kabeldoorvoeren te bestellen, maar ook kabeleters om verschillende kabels mooi in weg te werken. Indien er kabels over vloeren lopen, is hiervoor een vloergoot aan te leggen. Human Office biedt de oplossing voor elk kabel probleem op de werkvloer.

In de praktijk 

Eerst is het van belang dat er een goed overzicht wordt verkregen van de situatie op kantoor. Het kan namelijk zo zijn dat er grotere aanpassingen nodig zijn dan alleen het wegwerken van kabels. Soms blijkt dat er behoefte is aan meer stroomvoorzieningen, dat de kabels niet meer actueel zijn of dat de werkplekken niet meer goed functioneren. Het kan hierbij aan te raden zijn een externe specialist in te vliegen voor een professionele uitvoering

https://www.humanoffice.nl/

VW-onderdelen specialist

Koenschuurmans

Op Paruzzi.com vind je snel en eenvoudig dat ene Volkswagen-onderdeel dat je nodig hebt. Je kunt hierbij gebruik maken van de type aanduidingen van VW. Een andere manier van zoeken is door bovenaan de pagina op het model te klikken. Wij hebben eindeloos veel nieuwe onderdelen in de aanbieding. Handig om te weten is dat wij je ook kunnen helpen aan originele parts die de plaatselijke dealer meestal niet meer kan leveren. Dus zoek jij t2 onderdelen, kijk rustig rond op onze site. Het assortiment gaat van cilindersets tot olieslangen en van bumpers tot spatborden. 

Kever parts? Paruzzi!

Voor Kever parts is er eigenlijk maar één adres en dat is de Paruzzi webshop. Al tientallen jaren zijn wij gespecialiseerd in het ombouwen en repareren van VW Kevers. Wij beschikken over de meest uiteenlopende onderdelen, van gloednieuw tot opgeknapt. Met handige technische tips zijn we je ook graag van dienst. Online vind je diverse artikelen met als onderwerpen onder meer bouwjaar herkenning, motor calculator, doorsmeerschema en motor – krukas types. Het bestellen van de parts doe je in een paar klikken. De service die wij hierbij verlenen wordt door onze trouwe klanten zeer gewaardeerd. De verzendkosten zijn slechts € 4,95. Ongeacht hoeveel je bestelt. We kunnen in de meeste gevallen, zeker als je voor 15:00 uur bestelt, morgen al leveren. Geef je er de voorkeur aan de spullen op te halen? We ontvangen je graag in ons pand in Yerseke.

http://www.paruzzi.com/nl/

Geconditioneerd vervoer

Heeft u een betrouwbare partner nodig die het geconditioneerd vervoer van uw diepvriesproducten kan verzorgen? Of bent u juist op zoek naar een locatie waar uw producten opgeslagen kunnen worden? Bij Frigo Group verzorgen we elke stap in het logistieke proces tot in de puntjes. U kunt bij ons terecht voor afzonderlijke diensten, maar ook voor het totale pakket. Zo kunt u zowel de opslag als het vervoer van uw producten uit handen geven, en ook alles wat hierbij komt kijken. Grote en kleine bedrijven rekenen al sinds 1973 op onze deskundigheid, zodat zij zich kunnen richten op andere belangrijke zaken.

Frigo Group binnen Europa 

Frigo Group is gevestigd in Nederland, maar vervoert producten van en naar verschillende landen binnen Europa. Hiervoor beschikken we over onze eigen vrachtwagens die bestuurd worden door onze eigen chauffeurs. Zij hebben verstand van voedingsmiddelen en de kwaliteitseisen. Ze zullen er dan ook alles aan doen om uw producten veilig van A naar B te brengen, zonder dat er temperatuurschommelingen plaatsvinden. Ook een goede communicatie is hierin erg belangrijk. We hebben daarom Spaanssprekende chauffeurs in dienst voor het transport naar Spanje en Portugal.

Vrieshuis op twee locaties

Frigo Group heeft op twee locaties in Nederland een groot vrieshuis staan dat plek biedt aan duizenden pallets. De vrieshuizen zijn gevestigd in Nieuw-Vennep en ‘s-Heerenberg. Deze locaties hebben we zorgvuldig uitgekozen, omdat ze strategisch gelegen zijn ten opzichte van Schiphol en de Duitse grens. Het maakt bij ons niet uit hoeveel of hoe weinig pallets uw producten in beslag nemen. Zelfs als u maar enkele dozen op wilt slaan, dan is dit mogelijk. Frigo Group levert graag diensten op maat en hecht waarde aan de wensen van klanten. We zullen altijd met u samenwerken om het beste resultaat te behalen, elke dag opnieuw.

http://www.frigogroup.com/