Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over kattenvoer

Alles wat u moet weten over kattenvoer

Kattenvoer kiezen is niet altijd een eenvoudig proces. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om te voorzien in de voedingsbehoeften van de kat, die in de loop van de tijd kunnen veranderen. Katten zijn zogenaamde obligate carnivoren, wat betekent dat het grootste deel van hun dieet uit eiwitten moet bestaan. Katten kunnen bepaalde aminozuren en vitaminen zoals taurine, arginine, vitamine A, vitamine D3 en andere B-vitaminen niet op natuurlijke wijze aanmaken, en daarom moeten deze in hun dieet worden opgenomen.

Wat zit er in kattenvoer?

Kattenvoer bestaat uit een combinatie van eiwitten (zoals kip, vis, rundvlees en lever), koolhydraten (zoals granen, maïs en bepaalde groenten), vetten, vitaminen en mineralen. Alle fabrikanten van kattenvoer gebruiken hun eigen mengsel van ingrediënten om droogvoer, natvoer en vers voer te maken. Alle ingrediënten moeten duidelijk vermeld staan op de verpakking van het beste kattenvoer.

Hoeveel voer moet ik mijn kat geven?

Katten hebben verschillende hoeveelheden voer nodig, afhankelijk van hun levensfase en het soort voer dat u geeft. Raadpleeg uw dierenarts en volg de aanwijzingen op de verpakking van het voer van uw kat om de juiste portiegrootte te bepalen.

Mogen kittens kattenvoer voor volwassenen eten?

Nee, het is niet aan te raden dat kittens kattenvoer eten dat voor volwassen katten is samengesteld. Kittens hebben specifieke voedingsbehoeften en hebben meer calorieën nodig dan volwassen katten. Kittens moeten kittenvoer krijgen dat is samengesteld voor kittens of voor alle levensfasen.

Tips voor het bewaren van kattenvoer

Het is belangrijk dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om het voer van uw kat goed te bewaren, zodat het vers blijft en mogelijke besmetting of bederf wordt voorkomen. Volg de door de fabrikant aanbevolen bewaarinstructies, die u op de verpakking van het voer vindt, en gebruik of gooi het voer weg voor de houdbaarheidsdatum.

Droge voeding is uiteraard langer houdbaar dan blik- of verse voeding en moet in een koele, droge, luchtdichte verpakking worden bewaard en geopende blikvoeding die niet wordt geconsumeerd, moet in de koelkast worden bewaard.

Bewaar altijd de originele verpakking van het kattenvoer, zelfs als u het voer in een andere verpakking bewaart. Zo kunt u het voer van uw kat controleren op eventuele terugroepacties van kattenvoer, mochten die zich voordoen.

Kan droogvoer voor katten muf worden?

Net als alle andere diervoeding kan droogvoer voor katten bederven. Controleer altijd de houdbaarheidsdatum om er zeker van te zijn dat de houdbaarheidsdatum niet is overschreden. Om uw droogvoer zo goed mogelijk te bewaren, moet u het in de originele verpakking bewaren – deze zakken zijn ontworpen om het voer zo lang mogelijk vers te houden.

Zorg ervoor dat u de zak na gebruik goed afsluit om blootstelling aan lucht te voorkomen. Blootstelling aan lucht kan de kwaliteit van het voedsel aantasten. Bewaar uw voedsel op een koele, droge plaats en niet in de zon, want dan kunnen de temperatuur en de vochtigheid in de zak stijgen.

Welke ingrediënten moet u zoeken in premium droogvoer voor katten?

Bij het selecteren van een premium droogvoer is het belangrijk om er een te kiezen die essentiële voedingsstoffen bevat om aan de behoeften van uw kat te voldoen. Zoals hierboven vermeld, is taurine een essentieel aminozuur dat u altijd in een droogvoer moet zoeken, omdat het helpt bij de spijsvertering, de spierfunctie en de immuniteit. Let ook op andere ingrediënten zoals eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels. Vezels helpen bij de spijsvertering en gewichtsbeheersing, terwijl hoogwaardige eiwitten (kalkoen, vis, kip, enz.) uw kat energiek en tevreden houden. Een droogvoer met een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren is ook ideaal, omdat het een gezonde vacht en huid bevordert.

Conclusie

Uw kat gezond en gelukkig houden begint met een dieet dat gericht is op optimale voeding en zuivere ingrediënten. We hopen dat onze samengestelde lijst u helpt de beste formules voor uw katachtige vriend te vinden, afhankelijk van hun specifieke behoeften en uw specifieke wensen.