Koen Schuurmans
Image default
Woningen

Wat mag niet ontbreken in je studentenkamer?

4 praktische tips bij het inrichten van een studentenkamer

Een van de leukste onderdelen van een verhuizing is het inrichten van je nieuwe woning of studentenkamer. Maar hoe kan je dit het beste doen? Een niet altijd ruime studentenkamer kan binnen de kortste keren een rommelige indruk achterlaten. Actie Verhuizingen Tilburg geeft enkele bruikbare en handige tips waar je moet opletten als je een studentenkamer gaat inrichten en welke items niet mogen ontbreken.

Actie Verhuizingen Tilburg helpt je een handje

De gaafste tijd van je leven. Zo wordt vaak het studentenleven omschreven. Maar voordat je begint met studeren en de eerste feestjes op touw zet, zal je toch eerst je studentenkamer moeten inrichten. Vaak is het een goed idee om eerst een schets te maken van je studentenkamer en dat je in functie hiervan spullen inkoopt. De aanschaf van multifunctionele bruikbare meubels is voor actie Verhuizingen Tilburg heel belangrijk bij het inrichten van een studentenkamer. Volgende handige tips mogen niet ontbreken:

  • Maak gebruik van een bureau waar je tegelijkertijd studeert en eet

  • Zorg voor een lade onder je bed als opslagruimte

  • Voorzie kapstokhaken aan kasten

  • Schaf een slaapbank aan zodat je plaats wint

Breng de nodige sfeer en gezelligheid aan

Een gezellige studentenkamer is niet alleen een leuke eyecatcher wanneer je een feestje wil bouwen. Een mooie schilderij aan de muur of een moderne designlamp maakt al een wereld van verschil uit. Ook (kleurrijke) kussens of de aanwezigheid van kaarsen zorgen voor een gezellige sfeer.

Maak optimaal gebruik van muren

Het ophangen van foto’s, posters of schilderijen zorgt ervoor dat je studentenkamer groter lijkt dan dat ze is. Een muur is overigens uiterst geschikt om boeken materiaal te stockeren op planken. Hierdoor win je heel wat ruimte.

Kies voor een goede verlichting

Een mooi verlichte kamer oogt ook ruimer dan een donkere studentenkamer ruimte. Maar wat is het alternatief als er niet zoveel zonlicht van buitenaf binnenvalt? Maak gebruik van kunstlicht. Het ophangen van spots met led lampen is zo’n praktische oplossing die nauwelijks geld kost en heel efficiënt werkt.

Benut de nodige ruimte in de hoogte

Gebruik bij een krappe studentenkamer vooral de hoogte. Wanneer je over een hoge kast met kleding beschikt, kan je de ruimte in de hoogte optimaal benutten. Daarnaast geeft het een groter ruimtelijk gevoel zodat je studentenkamer een groter aanzicht krijgt.