Koen Schuurmans
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek goed is

Het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek is niet verplicht, maar wel erg raadzaam om regelmatig te herhalen. Met een werknemerstevredenheidsonderzoek kan jij als werkgever uitzoeken wat jouw werknemers denken over het bedrijf waarvoor ze werken. Solkie uit Leusden is hier om je te helpen om een MTO-onderzoek te verspreiden onder de werknemers die past bij jouw bedrijf.

Het beoordelen van resultaten van een medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nadat alle werknemers het medewerkerstevredenheidsonderzoek hebben ingevuld, zorgt Solkie ervoor dat de resultaten bij jou terechtkomen. Aan de hand van deze resultaten wordt er bekeken of er knelpunten zijn die verbeterd moeten worden. Samen met je werknemers ga je in gesprek om te zien of zij oplossingen denken te hebben voor het probleem. Zo geef je hun de mogelijkheid om bij te dragen aan het oplossen van het probleem. Dit bouwt een band op en geeft het gevoel van vertrouwen en gehoord worden. Door een werknemerstevredenheidsonderzoek uit te laten voeren kan je werknemers meer motiveren en activeren. Deze motivatie zorgt ervoor dat de mensen die voor jouw werken meer werk verzetten en met meer plezier naar hun werk gaan. Daarnaast maakt het voor nieuwe medewerkers ook interessanter om langer voor dezelfde baas te blijven werken. Als extern onderzoeksbureau zijn de experts beschikbaar om jou als HR-manager en directie objectieve en actuele informatie te verstrekken die kan bijdragen op het moment dat de band tussen jou en de werknemers stroef verloopt. Daarnaast geeft de informatie jouw meer houvast bij het nemen van beslissingen. Door regelmatig een MTO-onderzoek uit te voeren kan je heel mooi over de maanden heen zien of de wijzigingen die je hebt gemaakt als bedrijf zijnde ook goed bijdragen aan de tevredenheid van de werknemers.

Bekijk hun huidige aanbod

Neem een kijkje op de website van deze specialist om te zien wat voor soort medewerkerstevredenheidsonderzoeken zij voor jou kunnen maken. Door de verwerking van gamificatie, dat zichtbaar is in een werknemerstevredenheidsonderzoek als animatie of in korte filmpjes, maken zij een onderzoek dat volledig past bij jouw bedrijf. Neem contact met hen op als er vragen zijn.