Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Welke soorten driewielers zijn er?

Er zijn verschillende soorten driewielers in Nederland. De meest voorkomende zijn de fiets met bijzettassen, de bakfiets en de speed pedelec.

Een fiets met bijzettassen, ook wel een transportfiets genoemd, is een gewone fiets met een langere wielbasis en extra bakken aan de zijkanten. Deze fietsen zijn ideaal voor het vervoeren van boodschappen, kinderen of andere spullen. Ze zijn stabieler en gemakkelijker te besturen dan een gewone fiets, en bieden veel opbergruimte.

Bakfiets

Een bakfiets is een soort transportfiets, maar dan met een grote bak aan de voorkant in plaats van bijzettassen. Deze fietsen zijn ook ideaal voor het vervoeren van boodschappen of kinderen, maar bieden meer ruimte en comfort dan een transportfiets. De bakfiets wordt vaak gebruikt door ouders voor het vervoeren van hun kinderen naar school of naar andere activiteiten.

Speed pedelec

Een speed pedelec is een elektrische fiets met een extra krachtige motor. Deze fietsen zijn sneller en gemakkelijker te besturen dan gewone elektrische fietsen, en zijn daarom populair onder mensen die veel fietsen in de stad. Speed pedelecs zijn ook uitgerust met handvatten en een zadel dat lager is dan op een gewone fiets, zodat de bestuurder makkelijker op- en afstapt.

Andere soorten

Er zijn ook andere, minder voorkomende soorten driewielers in Nederland, zoals de ligfiets en de tricycle voor volwassenen. Een ligfiets is een fiets waarbij de bestuurder in een ligpositie rijdt, wat het minder belastend maakt voor de rug en de spieren. Deze fietsen zijn populair onder mensen die lange afstanden fietsen of die bepaalde medische aandoeningen hebben waardoor ze moeilijker kunnen zitten.

Een tricycle voor volwassenen is een driewieler fiets met een lage instap en een grote bak aan de achterkant. Deze fietsen zijn ideaal voor mensen die moeilijk kunnen fietsen of die extra stabiliteit nodig hebben. Ze zijn stabieler en gemakkelijker te besturen dan een gewone fiets, en bieden veel opbergruimte.

https://www.huka.nl/