Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Tuintrends

Kleine veranderingen in de tuin zijn in principe in een middag gebeurd, maar mag het rigoureus anders dan is de tijd aangebroken om er echt werk van te maken, voordat de winter weer voor de deur staat. 

Hovenier inschakelen

Allereerst creëer je een tuinplanning; welke wensen moeten gerealiseerd worden? Hierna schakel je een hovenier in; handig is het om in dat geval eerst eens bij verschillende hoveniers, of aannemersbedrijven, een prijsopgave aan te vragen, want de verschillen willen nog wel eens fors uiteenlopen. 

Tip: schaf zoveel mogelijk zelf aan, zoals zand in big bags (makkelijk), schutting en overig houtwerk en betonnen tuintegels

Tuintrends

Ook dit jaar zien we weer als hoofdtrend vooral de bestraatte tuin terugkeren, en wel in de vorm van beton en/ of natuursteen. Chinees of Belgisch (blauw) hardsteen is hierbij uitermate populair.

De tuin wordt aangekleed middels verrijdbare, groots opgezette, plantenbakken, met hierin sierstruiken en kleine boompjes verwerkt. Tuinmeubels zien we hierbij vooral terug in de vorm van betonnen tuinbanken, of juist steigerhouten banken. 

Steigerhouten banken kunnen in verrijdbare vorm gekocht worden en vorm samen met de betonnen aankleding van de tuin en de plantenbakken een modern & professioneel ogend geheel. Dergelijke tuinen zouden het terras van een professionele horecagelegenheid kunnen vormen; precies naar wens van de moderne consument.

Tuin inspiratie

Wie nog géén idee heeft waar het heen moet met de tuin, of wat er allemaal mogelijk is kan hier tuin inspiratie opdoen. Laat je inspireren door anderen die de meest vindingrijke tuinen hebben ingericht en dat soms met producten die eigenlijk voor andere doeleinden dienen!

https://www.betondingen.nl/big-bag-zand/