Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Een geschikte transformator kopen

Ringkerntrafo kopen

Om wisselspanning van waarde te laten veranderen is een ringkerntrafo het juiste middel. Binnen deze ringkerntrafo transformator met ronde vorm kan een thermozekering of juist een thermoschakelaar worden geplaatst. Hoge voltwaardes worden omgezet in lagere waardes. Met de lage waardes kunnen weer andere apparaten worden voorzien van elektra waarvoor de hoge waardes schadelijk zijn. Zoals een lamp bijvoorbeeld die niet meet 230 volt wordt gevoed maar met een lager aantal volt door de omzetting van stroomkracht. Ringkerntrafo VA vermogens variëren van 10 tot 5000.

Regeltransformator kopen

Een regeltransformator corrigeert spanningen op het stroomnetwerk. Deze zorgt voor een schakeling tussen spanning die primair en secondair is. De kwaliteit van de regeltransformator is hoog en zorgt voor een veilig verloop van spanningswisseling. Een te hoge spanning kan zo lager worden gemaakt zodat apparatuur veilig kan worden aangesloten. Zo is er naast een handmatig bediende regeltransformator ook een variant met motor verkrijgbaar. Alle transformatoren hebben een CE keurmerk wat betekend dat ze goed zijn gekeurd door de EU.

Scheidingstransformator kopen

Een scheidingstransformator houdt de verschillen tussen ingaande en uitgaande spanning hetzelfde. Deze transformatoren worden voornamelijk in de scheepvaart gebruikt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen stroom aan wal en aan boord. De scheidingstransformator zorgt ervoor dat onderdelen van de boot niet door spanning worden aangetast. Denk aan metaal en schroeven. De aarding is het belangrijkst. Een scheidingstransformator zorgt voor stabiele aarding en een continue spanning van 230 volt. Ook kunnen ze board computers en andere elektra goed beschermen.

Transformator kopen

Een transformator is een omvormingsapparaat dat primaire en secundaire elektrische spanning omzet naar een ander soort spanning. Deze omvormers zijn in verschillende soorten verkrijgbaar en worden bij uiteenlopende elektrische installaties ingezet. Elke transformator is voor een bepaald doeleinde geschikt en biedt weer passende eigenschappen voor elke installatie. De apparaten werken volledig statisch en andere onderdelen zijn er dus niet voor nodig.