Koen Schuurmans
Image default
Huishoudelijk

Tips voor de beste bench voor een Rottweiler

Tips voor de beste bench voor een Rottweiler In de auto, het vliegtuig of als reisbed de bench kan een tal van functies vervullen en eigenlijk moet elke Rottweiler er een hebben. Het best is als de gewenning al in de puppyfase begint en met geduld wordt opgebouwd. In principe kunnen honden van alle leeftijden met wat extra aandacht en veel traktaties er aan worden voorgesteld.

Tips voor de perfecte Rottweiler bench

De bench moet op de juiste manier worden geselecteerd voor de soort. Een Rottweiler is geen schoothondje. De bench voor een Rottweiler moet groot en stabiel zijn. Door zijn afmetingen moet zelfs een volgroeide Rottweiler er comfortabel in kunnen liggen en zich kunnen omdraaien. Er moet ook rekening worden gehouden met rollen, zodat de bench veilig kan worden vervoerd zonder het risico van verwonding.
 
De bench is geen strafplek of gevangenis, maar moet alleen worden geassocieerd met positieve ervaringen. Dus als de Rottweiler iets verkeerds heeft gedaan, moet hij er niet naar verbannen worden. Als de bench pas kort voor de reis of het bezoek aan de dierenarts uitgenomen wordt, wordt het al snel een reden tot opwinding. Het is beter om hem af en toe ‘zonder reden’ op te zetten en te gebruiken als normaal hondenmeubilair of als vervanging voor de gebruikelijke slaapplaats.

Uitgerust met de favoriete deken of een comfortabel hondenkussen, zal een Rottweiler normaal gesproken in de verleiding komen om een dutje te doen in de bench. De deur moet de eerste weken altijd open blijven. Pas als de viervoeter zich veilig en comfortabel in de bench voelt, mag deze worden gesloten. Eerst een paar minuten.

De duur moet dan geleidelijk worden verlengd. Als de Rottweiler de bench niet alleen bezoekt, kan de eigenaar een beetje helpen. De beste manier om dit te doen is om speciale traktaties in de bench voor de Rottweiler te leggen. Of de voor of waterbak. Alleen in een bench liggen is saai. Het is beter om alleen speciale hapjes in de bench te leggen waar ze even de tijd voor nodig hebben om van te genieten. Bijvoorbeeld een bot of stokken die de Rottweiler een tijdje bezig houden. Op deze manier wordt de bench een plaats van ongestoord knabbelplezier.
 

 

Op vakantie met een Rottweiler?

Als je met een Rottweiler samen wilt reizen, moeten sommige punten vooraf worden opgehelderd.Deze vragen helpen bij de voorbereiding:

  • Laat de accommodatie honden toe, vooral Rottweilers?
  • Zijn er speciale regels voor Rottweilers op de vakantiebestemming?
  • Hoe zit het met de verplichting om ze aan de lijn te houden en een muilkorf te dragen?
  • Waar is de dichtstbijzijnde dierenarts of dierenkliniek? Begrijpt u de plaatselijke taal?
  • Kunnen honden worden meegenomen naar restaurants en cafés?
  • Zijn er speciale gebieden waar honden vrij kunnen rondlopen?
  • Heeft u speciale vaccinaties nodig?

Als u zich vooraf informeert, kunt u onaangename verrassingen voorkomen.