Koen Schuurmans
Image default
Mode en Kleding

Soorten badjassen

Een badjas – bij sommigen bekend als kamerjas – is een luxueus en ruimvallend kledingstuk dat een kille ochtend of avond comfortabeler kan maken. Ze zijn er in veel verschillende stijlen die geschikt zijn voor mannen en vrouwen en zijn veel meer dan alleen een comfortartikel.

Een badjas kopen is een leuke ervaring, maar kan lastig zijn als je niet weet wat je zoekt. In deze gids helpen we je bij het kiezen van de perfecte badjas en geven we tips over het onderhoud ervan. Bekijk hier de Badjasparadijs kortingscodes.

 

Wanneer je een badjas nodig hebt

Weinig dingen in het leven voelen gezelliger aan dan je na een lange dag in een zachte, warme badjas te wikkelen. Badjassen zijn super makkelijk aan te trekken als je extra warmte nodig hebt, waardoor ze een populaire aanvulling zijn op ochtend- en avondroutines.

Veel mensen vinden het heerlijk om een ​​badjas te dragen wanneer ze thuis op de bank ontspannen en wanneer ze naar het zwembad of de spa gaan. Het dragen ervan is super ontspannend en voelt als een daad van zelfzorg!

Sommige badjassen doen ook dienst als handdoek en zijn een onmisbaar item om af te drogen en warm te houden na een bad, douche of zwemmen. Ze helpen je ook snel te verdoezelen wanneer iemand onverwachts aanbelt.

 

Hoe je de juiste maat en lengte kiest

Hoewel badjassen ruim en comfortabel moeten zijn, bestaat de kans dat je een badjas krijgt die te klein, te groot, te kort of te lang is. Zeker als je online koopt!

Badjassen zijn er meestal in drie lengtes: boven de knie, halverwege de kuit en enkellengte. Een enkellange badjas is populair tijdens de koudere maanden, terwijl kortere badjassen geweldig zijn voor de zomer wanneer je naar het zwembad, het strand of de spa gaat.

We raden aan om je maten te nemen bij het kopen van een badjas, zodat je ze kunt vergelijken met de maattabel van de fabrikant en een badjas kunt vinden die ideaal is voor jou. Besteed aandacht aan de volgende gebieden:

  • Mouwlengte: meet van schouder tot pols.
  • Schouderbreedte: Meet van de ene schouderrand naar de andere.
  • Borst: meet voor vrouwen de omtrek rond de bustelijn. Mannen kunnen de borst- en rugomtrek meten door onder de armen te meten.
  • Lengte mantel: Afhankelijk van de lengte die je kiest, meet je vanaf het midden van jouw nek tot de knie, halverwege de kuit of enkel.

TIP : Bij twijfel kun je een badjas zoeken met het opschrift ‘one-size-fits-all’. Kijk anders eens naar de maat van je favoriete winterjas. Jassen vallen normaal gesproken ruim, dus dit kan je helpen bij het kiezen van een badjas met een vergelijkbare pasvorm.

 

Het beste materiaal kiezen

Een badjas komt vaak in contact met je huid, dus het materiaal is belangrijk voor maximaal comfort! Badjassen zijn er in verschillende materialen, elk met iets unieks voor de drager. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden, waaronder het gewicht, de textuur, het absorptievermogen en de duurzaamheid van het materiaal. En natuurlijk de prijs!

Vraag jezelf af waar je het voor wilt hebben voordat je een badjas kiest. Ben je op zoek naar iets om te dragen voor extra warmte? Of is het om in huis, in de spa of bij het zwembad te loungen?