Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Duurzame keuzes binnen gebouwbeheer

Het onderwerp duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zowel zakelijk als particulier zijn er vele initiatieven om op allerlei gebieden meer duurzame keuzes te maken. In deze blog gaan we dieper in op de mogelijkheden die er zijn binnen de industriële verlichting. Want wist je dat er nog steeds heel veel TL armaturen zijn zonder LED verlichting. Zonde! Want juist hier ligt een kans om op een laagdrempelige manier toch duurzamer om te gaan met je gebouw.

Duurzame keuzes binnen gebouwbeheer

Het is per gebouw afhankelijk welke keuzes er met betrekking tot het verduurzamen van het gebouw gemaakt worden. Daarbij worden verschillende afwegingen gemaakt. De grote industriële bedrijven werken met een meerjaren duurzaamheidsplan. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten bedrijven. Het ene bedrijf vervangt namelijk rigoureus alles voor duurzame opties terwijl het andere bedrijf er juist voor kiest om bij vervanging vanwege de technische levensduur over te gaan op een duurzame oplossing.

Voor beide aanpakken valt wat te zeggen. We zien daarbij dat het vernieuwen van de industriële verlichting over het algemeen een laagdrempelige verduurzaming is. Het is een overzichtelijke aanpak, met direct een groot resultaat. Bij grotere ondernemingen kost het veel tijd om alle verlichting te vervangen, maar met een goed lichtplan en een goede partner is dit een kwestie van goed plannen.

LED TL armaturen hebben een zeer lange levensduur en zijn veel zuiniger dan gewone TL armaturen. Daarnaast geeft het ook een ander licht, waardoor de werkomgeving beter verlicht wordt. De kwaliteit van de verlichting is beter en het verbruik is lager, waardoor LED ook kosten besparend is.

Daarnaast zijn er per gemeente verschillende subsidieregelingen, waardoor de investering een stuk lager uit kan vallen. Zo zorgen we dus met zijn allen stap voor stap voor een meer duurzame wereld.

Welke stappen heb jij al gezet?