Koen Schuurmans
Image default
Internet

Een droogloopmat op rol

Als je je huis schoon wilt houden, dan kun je een deurmat kopen die ervoor zorgt dat het vuil zoveel mogelijk buiten de deur blijft. Hiermee krijg je geen vuile voetstappen in huis en zorg je er ook nog eens voor dat het een stuk veiliger is. Een natte vloer kan namelijk zorgen voor vervelende glij partijen met een lelijke val als gevolg. Dit wil je natuurlijk vermijden.

Het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat

Veel mensen denken dat een droogloopmat hetzelfde is als een schoonloopmat, maar dat is niet het geval. Een schoonloopmat is gemaakt van kokosgarens en zorgt ervoor dat het vuil van je schoenen geschraapt wordt, voordat je het huis binnen loopt. Een schoonloopmat ligt dan ook vaak aan de buitenkant van de voordeur of achterdeur. Een droogloopmat daarentegen ligt vaak binnen en heeft als functie het drooglopen van de schoenen. Het zal ook kleine beetje vuil van je schoenen verwijderen, maar over het algemeen zorgt het ervoor dat je schoenen droog worden. Ook is er een verschil in het materiaal. De droogloopmat is vaak gemaakt van katoen of polyester, omdat dit materialen zijn die een groot vochtabsorberend vermogen hebben. Voor een droogloopmat is het natuurlijk erg belangrijk dat het een grote hoeveelheid vocht op kan nemen. Een schoonloopmat is vaak gemaakt van ruwe kokosvezels. Deze vezels zorgen ervoor dat het vuil echt van de schoen afgeschraapt kan worden. Een schoonloopmat heeft dan ook openingen tussen de vezels, zodat het vuil tussen de vezels weg kan zakken. Er blijft nooit vuil liggen bovenop een schoonloopmat.

Een droogloopmat op rol

Wil je dat er niemand meer met natte schoenen je huis binnenloopt? En zo je vloeren schoon en droog houden? Dan is een droogloopmat een prima keuze. Eventueel zou je het kunnen combineren met een schoonloopmat voor een optimaal effect. Je kunt een droogloopmat op rol kopen. Een droogloopmat op rol geeft je het voordeel dat je de mat zelf op maat af kunt snijden. Ideaal als je bijvoorbeeld meerdere plekken in huis wilt voorzien van een droogloopmat. Een droogloopmat op rol kun je in de gewenste lengte en breedte bestellen in de winkel.

Wat voor soorten droogloopmatten zijn er?

Heb je besloten dat je een droogloopmat op rol aan wilt schaffen? Dan rest je nog de vraag; in welke kleur of in welk dessin wil je de droogloopmat op rol hebben? Een droogloopmat op rol kun je kopen in verschillende kleuren en maten, dus er is altijd wel een droogloopmat op rol te vinden die perfect past in je interieur.

https://www.deurmatdirect.nl