Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Alles wat je wilt weten over druktechnieken voor etiketten

Heb je voor je bedrijf binnenkort etiketten nodig? Dit kan zijn voor een reclamecampagne, of voor het organiseren van verschillende documenten op kantoor. Hoe dan ook, de kans is groot dat je zelf niet zo bekend bent met de drukwereld en hoe etiketten gedrukt worden door een drukkerij. Er zijn dan ook diverse druktechnieken mogelijk voor etiketten. Zo is er bijvoorbeeld foliedruk.

Dit is een hoogdruktechniek waarbij een magnesium cliché wordt gebruikt. Deze wordt verwarmd en drukt vervolgens de folie uit op de ondergrond. Hiermee kunnen digitaal voorbedrukte etiketten worden aangebracht. Hierbij kun je bovendien uit allerlei materialen en kleuren kiezen. De foliedruk druktechniek wordt veelal door bloemenwinkels, drogisterijen en cadeaushops toegepast.  

Digitaal

Er zijn uiteraard nog meer interessante druktechnieken, waaronder digitaal. Dankzij de digitale druktechniek wordt een hogere snelheid en betere kwaliteit bereikt. Bovendien brengt deze druktechniek ook meer mogelijkheden met zich mee. Digitale druk is uitermate geschikt voor zowel het printen van kleine als grote oplages etiketten. Zo is het dus ook prima mogelijk om een serie etiketten te printen met verschillende variaties. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een papieren of kunststof ondergrond. Wist je bovendien dat een combinatie van foliedruk en digitale druk een heel mooi resultaat oplevert?  

Thermal Transfer

Naast de hierboven genoemde druktechnieken, is er nóg een mooie techniek: Thermal Transfer. Deze techniek is uitermate geschikt voor verpakkingsmateriaal. Verpakkingsmateriaal heeft immers ook etiketten nodig. Etiketten gemaakt met de Thermal Transfer druktechniek is ideaal voor dozen en ander verpakkingsmateriaal. Door middel van thermische overdracht of thermische directe technologie kunnen teksten, barcodes en afbeeldingen van hoge kwaliteit op een groot aantal materialen worden afgedrukt.

Thermal Transfer kan voor tal van toepassingen worden ingezet en levert een mooi resultaat op. Met name voor primaire en secundaire verpakkingen in de logistieke branche, de apothekersbranche en voedingsmiddelenindustrie is deze druktechniek bij uitstek geschikt.

https://www.optimumgroup.nl/technieken/thermal-transfer