Koen Schuurmans
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van rugzakken

Praktische rugzakken bieden een hoger comfort dan de klassieke handtassen en zijn daarom bijzonder rugvriendelijk. Maar er zijn nog veel meer voordelen, die in het volgende zullen worden beschreven:

  • Veel opslagruimte
  • Hoeft niet te worden opgenomen
    Elegantie en functionaliteit combineren
  • Overtuig uzelf met materiaal, kleuren en details
  • Afhankelijk van de grootte vindt u heel wat in uw rugzak. Van kleine artikelen zoals uw smartphone, portemonnee en sleutels tot boeken en waterflessen, een notitieboekje en notitiemappen.

Waarschijnlijk het grootste voordeel
Met een rugzak kunt u alle belangrijke dingen meenemen en toch uw handen vrij hebben. Dit is handig als je buiten bent en het begint te regenen, bijvoorbeeld. Als je een paraplu in de ene hand hebt, blijft de andere hand vrij en hoef je je geen zorgen te maken over je spullen.

Vooral een leren rugzak ziet er vaak elegant uit en kan ook worden gecombineerd met avondkleding of zakelijke kleding. Zoals gezegd zijn ze ook gemakkelijker te dragen met meer inhoud dan hun hand- of schoudertegenhangers.

Het maakt niet uit of het om mat of suède leder gaat – in de regel krijgt u zeer hoogwaardig materiaal dat, met de juiste zorg, lang meegaat. Er zijn ook modellen van goedkoper imitatieleer. Dit is niet alleen geschikt voor de kleinere portemonnee, maar ook voor iedereen die het om ethische redenen liever zonder dierlijke huid als materiaal doet. In de wereld van de kleuren overheersen meestal bruine tinten of klassiek zwart.

De meeste modellen zijn echter meestal monochroom. Sommige details zoals klinknagels of kwastjes maken de rugzakken tot echte blikvangers. Er zijn echter ook veel eenvoudige modellen op de markt, die meestal beperkt zijn tot één hoofdcompartiment, dat met een smalle rits in een sobere kleur kan worden gesloten. Naast de twee riemen die op de rug worden gespannen, hebben de meeste modellen nog een andere draaggreep.