Koen Schuurmans
Image default
Internet

4 redenen om over te stappen naar een IAM systeem

Gegevens beveiligen, processen inrichten, systemen aan elkaar koppelen, het zijn allemaal dingen die belangrijk zijn, maar het zijn ook dingen waar veel bedrijven niet op zitten te wachten. Of in ieder geval uitstellen om de stap te nemen. Dit is erg zonde, want overstappen naar een IAM-systeem heeft een hoop voordelen en je zult er nog lang profijt van hebben. Wij zetten 4 redenen voor je op ene rijtje om de overstap te maken. 

Toegang voor nieuwe medewerkers

Misschien ken je het wel, je komt ergens werken maar op je eerste dag moeten er nog allerlei dingen gebeuren om je email en accounts in te stellen. Erg vervelend natuurlijk en het is helemaal niet nodig. Dit is een gevolg van een slecht ingericht proces. Gelukkig kun je dit voorkomen door een IAM-systeem. 

De juiste toegang voor de juiste mensen

Binnen vele bedrijven en organisaties zijn er een hoop mensen die toegang hebben tot bepaalde gegevens waar ze eigenlijk helemaal niet bij horen te komen. Door het inzetten van een IAM-systeem voorkom je dit en hebben alleen mensen die dat mogen toegang tot hun gegevens. 

Beheren van accounts

Als bedrijf of organisatie zijn er vaak een hoop fouten die er in de loop der tijd in zijn geslopen. Het is lastig om dit in een keer te verhelpen, toch kun je dit verhelpen. Het is namelijk erg vervelend als je niet meer weet wie waar toegang toe heeft. Met identity and acces management kun je alles een stuk beter beheren. 

Systemen en processen

Naast gegevens en informatie zijn er ook veel systemen en processen in een organisatie die net niet lekker samenlopen. Dit heeft als gevolg dat je niet efficient en makkelijk kan werken. Door de overstap te maken naar IAM zorg je ervoor dat je in de toekomst nog een hoop profijt zijn hebben.