Koen Schuurmans
Image default
Energie

De reden waarom er een aanzienlijke groei is in zonnepanelen

Door de groei van zonne-energie te stimuleren, geeft de Nederlandse overheid aan veel inwoners zelfs subsidie ​​ zonnepanelen. De rijksoverheid probeert de groei van zonne-energie te stimuleren en het aantal mensen dat gebruik maakt van zonnepanelen als stroombron te vergroten. Ze doen dit door belastingverlagingen aan te bieden aan mensen die samenwerken om zonne-energie op te wekken. De kosten voor hernieuwbare technologieën blijven in de loop der jaren aanzienlijk dalen. Omdat zonne-energie duurzaam is, raakt deze nooit op. Daarnaast is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken dat er geen broeikasgassen vrijkomen. Veel mensen die hun impact op het milieu willen verminderen, besluiten om zonnepanelen in hun huishouden te installeren. De technologie is nog duur, dus de overheid heeft met succes stimuleringsmaatregelen ingevoerd om het gebruik van zonne-energie te stimuleren.

 

De kosten van zonne-energie zijn nog nooit zo laag geweest

De kosten na succesvolle installatie zijn zeer minimaal voor zonne-elektriciteit. Dit betekent dat u alleen een bepaald bedrag moet opofferen en uitgeven aan het eerste installatieproces. De kosten van zonnepanelen zijn geleidelijk aan gedaald en dit wordt weerspiegeld door een groot aantal installaties en het enorme aantal projecten dat over de hele planeet is gebouwd. Hoewel de zonneparken op utiliteitsschaal de meeste installaties domineren, heeft ook het kleinschalige residentiële segment bijgedragen aan het aantal zonnepaneleninstallaties. De ultieme drijvende kracht achter deze groei zijn de continu dalende kosten van zonne-energie. Afgezien van het feit dat zonne-energie goedkoop is, stimuleren veel bedrijven ook mensen die ervoor kiezen om op zonne-energie te gaan. Dit is de reden waarom veel eigenaren van huishoudens zouden willen gaan zonne-energie. Zeker, dit is wat er in Nederland gebeurt. De prijs van het kopen van zonnepanelen is in de loop der jaren met bijna 10% gedaald. De aanhoudende trend in neerwaartse prijzen van zonne-energie en goedkopere duurzame opties circuleert in het land. Een standaard systeem van tien (10) zonnepanelen inclusief omvormer en arbeidskosten kost een Nederlander gemiddeld zo’n €4400. Als we goed kijken, komt dat neer op € 1,63 per Wp aan vermogen.

 

De prijs spreekt voor zich

Het installeren van een zonne-energiesysteem kan u mogelijk beschermen tegen de nooit aflatende schommelingen en constante stijgingen van de elektriciteitsprijzen. Dit is de reden waarom hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie nu extreem de kosten van fossiele brandstoffen als een van de goedkoopste energiebronnen ter wereld onderbieden. Daarnaast zie je de dalende prijs van zonnepanelen ook terug in de verkoop ervan. Inmiddels zijn meer dan een half miljoen huizen in Nederland uitgerust met zonnepanelen. Goedkopere hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie zullen een dwingende reden zijn voor ontwikkelde landen en zelfs ontwikkelingslanden om uiteindelijk steenkool uit te faseren. Dit zou kunnen blijven gebeuren terwijl aan de groeiende vraag naar energie wordt voldaan. Als dit door de meeste mensen wordt nagestreefd, zal het kosten besparen en meer banen aan het land toevoegen.