Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Hoe vervoer je een rolsteiger op een veilige manier?

Wie als bouwvakker, zelfstandig klusser, schilder of als doe-het-zelver een rolsteiger heeft gekocht, is er natuurlijk nog niet. Zeker als je geregeld op locatie een verbouwing, schilderklus of renovatie uitvoert, moet je de rolsteiger natuurlijk op de juiste plek weten te krijgen. Veilig, snel en efficiënt. Dit transport is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe vervoer je een rolsteiger op een efficiënte en vooral veilige manier? Een steigeraanhanger van Altrex kopen biedt hier dé oplossing. In dit artikel kun je precies lezen hoe je door een steigeraanhanger van Altrex te kopen jouw rolsteiger(s) veilig kunt verplaatsen van plek A naar plek B.

Zorg ervoor dat je het juiste model steigeraanhanger koopt

Een van de belangrijkste zaken om op te letten als je een steigeraanhanger van Altrex kopen gaat, is dat je een model kiest dat exact past bij jouw rolsteiger. Niet elke steigeraanhanger is namelijk geschikt voor elke rolsteiger. De beste keuze bij het aanschaffen van een rolsteiger die je kunt maken, is door te gaan voor een directe combinatie met een bijpassende steigeraanhanger. Je hebt dan namelijk de garantie dat de aanhanger en jouw steiger perfect bij elkaar passen en een optimaal en veilig vervoer zo gegarandeerd is. Maar natuurlijk is een combideal niet altijd mogelijk. Wellicht heb je al een rolsteiger gekocht en zoek je daar een passende aanhanger bij. Laat je dan informeren bij een aanhangerspecialist over wat voor jouw de beste optie is!

Gebruik alleen goedgekeurd steigeraanhangers

Ben je van plan om een gebruikte steigeraanhanger te gaan kopen in plaats van een nieuwe steigeraanhanger van Altrex te kopen? Dan is het cruciaal om erop te letten dat de aanhanger goedgekeurd is door het RDW. Goedgekeurde steigerwagens zijn te herkennen aan het zogenoemde een COC-certificaat, dat bij de steigeraanhanger afgegeven moet worden door de verkoper. COC staat als afkorting voor Certificate of Conformity, vertaald in het Nederlands: Certificaat van Overeenstemming (CVO). Dit document is een officiële verklaring van de fabriek voor Europese vervoersmiddelen en bewijst dat de aanhanger aan alle vastgestelde eisen voor veiligheid voldoet. Let er verder op dat de steigeraanhanger is voorzien van een zogeheten constructieplaat. Hierop staat de naam van de fabrikant vermeld, evenals het typegoedkeuringsnummer, een voertuigidentificatienummer, de maximale belasting en info over de aslasten.