Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

M&C Cilinder

Om inbrekers tegen te houden, is het belangrijk om een goed slot in de woning te laten plaatsen. Inbrekers worden helaas steeds venijniger en slimmer wat betreft het openbreken van de sloten en het is dan dus heel belangrijk dat het slot op jouw deur wel bestand is tegen deze praktijken. Er zijn verschillende sloten die niet bestand zijn tegen het inbreken van een woning, maar een belangrijke manier om dit te controleren is bijvoorbeeld door een keurmerk. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar een bepaald slot welke het beste bestand is tegen een inbraak. Namelijk het cilinderslot van M&C

Het huis beschermen tegen inbraak

Een huis beschermen tegen inbraak wordt dus steeds moeilijker omdat inbrekers steeds slimmer worden en nieuwe tactieken verzinnen om de sloten open te breken. Je kunt daarom het beste kiezen voor een slot met M&C cilinder. Bij een slot met een cilinder, kan alleen de passende sleutel in het slot gestoken worden. Het slot is namelijk aangepast op de sleutel. Wanneer de sleutel in het slot wordt gestoken, zullen de stiftjes in het slot aan de kant gaan en precies in de positie komen staan die het slot herkent. Vervolgens is het dus mogelijk om de sleutel te draaien en het slot te openen. Dit is dus niet een slot wat makkelijk opengebroken kan worden, maar zelfs deze sloten worden al steeds makkelijker opengebroken. Kijk dus goed voor een beter slot wanneer je merkt dat het slot niet meer voldoende is.

Kerntrekbeveiliging

Het is dus belangrijk om ook tegen de nieuwste manieren opgewassen te zijn. Tegenwoordig lukt het inbrekers namelijk ook om een cilinderslot open te breken. Daarom is het dus belangrijk dat je een slot hebt van M&C cilindersloten. Deze zijn namelijk beveiligd tegen kerntrekken. Bij kerntrekken wordt een grote schroef met een elektrische boormachine in het slot geboord. Vervolgens kan de inbreker met een grote klauwhamer het slot eruit trekken. Een slot met een M&C cilinder is hier tegen beschermd. De cilinder is verzwaard en sterker gemaakt. Het kan best lukken om een schroef te boren in het slot, maar het is vervolgens voor de inbreker niet mogelijk om de schroef er uit te trekken omdat het cilinder dus verzwaard is. Wanneer je het huis beter wil beschermen, is het dus belangrijk om een goede beveiliging te hebben tegen zelfs de nieuwste tactieken van de inbrekers.

https://mc-cilinder.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de oorzaken van vochtige muren?

Beitsen als een pro

Wat is de Argenta Invisidoor?