Koen Schuurmans
Image default
Zakelijk

Zo laat je jouw bedrijf opvallen!

Er bestaan ontzettend veel bedrijven en er komen dagelijks nieuwe bedrijven bij. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf op blijft vallen en dat je niet ondergesneeuwd raakt onder alle andere bedrijven in jouw branche. De digitale wereld is tegenwoordig natuurlijk erg belangrijk als het gaat om je bedrijf laten groeien en opvallen, maar er zijn nog meer dingen die daaraan bij kunnen dragen.

Bedrijfskleding

Een van de eerste dingen waar mensen naar kijken als je ontmoet is de kleding. Wanneer je bedrijfskleding draagt geeft dit gelijk een bepaald beeld. Het staat vaak netter wanneer je eigen logo op je polo staat, dan wanneer er een ‘gewone’ merknaam op staat. Ook geeft je het idee dat je niet alleen investeert in je bedrijf, maar ook in je werknemers door middel van goede bedrijfskleding. Het is natuurlijk wel belangrijk om te gaan voor bedrijfskleding die past bij jouw bedrijf. Een zakelijk poloshirt past niet bij een speels bedrijf in kinderspeelgoed, en een T-shirt met een groot logo erop past weer niet zo goed bij een zakelijk kantoor. Denk er dus goed over na wat je uit wilt stralen met je bedrijfskleding. Wil je een zakelijke uitstraling dan kun je gaan voor een net pak, maar als je wat minder net gekleed wilt kun je, bijvoorbeeld gaan voor een poloshirt. Wanneer je liever gaat voor wat gemakkelijkere bedrijfskleding kun je kiezen voor een simpel T-shirt borduren met je bedrijfslogo erop en voor in de winter een sweater.

Voor een sportief bedrijf is, bijvoorbeeld de bedrijfskleding van Clique een goede optie. De Clique kleding heeft een sportieve uitstraling en is, daardoor uitermate geschikt voor een bedrijf in bijvoorbeeld de fitness branche. Kies voor een leuke jogginsbroek, een leuk T-shirt erbij en voor als het wat kouder is een sweatvest, allemaal met jouw eigen logo erop.

Zonnebril, USB-stick of waterfles?

Naast dat het handig is om je eigen bedrijfskleding te hebben kan het ook leuk zijn om je bedrijfsnaam af te drukken op producten. Bijvoorbeeld voor een bedrijf in de fitness branche: hoe gaaf is het om naar je werk te gaan met je sporttas met de naam van je bedrijf erop? Het is ook mogelijk om, bijvoorbeeld je logo op een laptoptas te zetten of op een rugtas als je dat fijner vindt. Naast tassen zijn er nog ontzettend veel andere producten waar je je bedrijfsnaam op kunt laten afdrukken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pet met je logo erop, als toevoeging aan je bedrijfskleding of een muts voor als het wat kouder is. Of wat dacht je van een USB-stick met je bedrijfsnaam erop, of een powerbank, sleutelhanger, notitieboek, zonnebril, paraplu of drinkfles. Daarnaast kan het ook leuk zijn om je bedrijfsnaam af te drukken op pennen. Deze kun je ook gemakkelijk mee geven aan klanten.

Slim social media gebruiken

Deze producten met je bedrijfsnaam erop zijn niet alleen leuk voor eigen gebruik of om weg te geven, maar ze zijn leuk om te gebruiken voor foto’s op je website of social media kanalen. Door foto’s op, bijvoorbeeld Instagram te plaatsen van producten met jouw logo erop, maak je de foto persoonlijk en passend bij jouw bedrijf. Ook is het goed om voor social media een bepaalde huisstijl te hanteren, die aansluit bij je website en bij wat je uit wilt stralen. Je zou, bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een bepaald kleurenpallet waar je je foto’s aan aanpast. Hierdoor zorg je ervoor dat je profiel een goede sfeer krijgt en mensen geïnspireerd raken. Het kan, bijvoorbeeld leuk zijn om een flatlay foto te maken van je bureau, met daarop een waterfles met jouw eigen logo erop. Je zou dan een caption kunnen schrijven over het belang van water drinken of iets over waar je op dat moment mee bezig bent voor het bedrijf. Op deze manier stop je een beetje reclame in foto, zonder dat het vervelend wordt.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie gekregen om aan de slag te gaan om jouw bedrijf nog meer te laten opvallen! Kies voor goede bedrijfskleding, passend bij jouw bedrijf en als je het leuk vindt kun je dit aanvullen met handige producten met jouw bedrijfsnaam erop. En daarnaast kan social media goed helpen om jouw bedrijf te laten groeien en meer aandacht te laten krijgen.