Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Welke brievenbus gebruiken voor pakketten?

Het versturen en ontvangen van pakketten is tegenwoordig een alledaagse bezigheid geworden. Of je nu online winkelt of persoonlijke pakketten naar vrienden en familie stuurt, het blijft altijd lastig om je pakketje te ontvangen als je niet thuis bent. 

Er zijn verschillende soorten brievenbussen die geschikt zijn voor het verzenden van pakketten. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de pakketjes, de veiligheid en de toegankelijkheid van de brievenbus. Hieronder bespreken we enkele opties:

Pakketbrievenbus

Een pakketbrievenbus is speciaal ontworpen voor het ontvangen van grotere pakketten. Deze brievenbussen hebben vaak een ruime opening aan de voorkant waarin koeriers het pakket kunnen plaatsen. Ze zijn meestal voorzien van een slot zodat alleen jij toegang hebt tot je pakketten. Een pakketbrievenbus is ideaal als je regelmatig grote of waardevolle items ontvangt.

Gewone brievenbus

Sommige gewone brievenbussen kunnen ook pakketjes ontvangen. Vaak gaat het dan wel om kleine pakketjes. De Bobi Grande is bijvoorbeeld zo’n brievenbus. Deze bus heeft een hele grote brievenbusklep en zodoende kun je met deze gewone brievenbus pakketjes ontvangen die maximaal 5 centimeter dik zijn.

Pakket afgeven bij afhaalbalie

Als je pakket te groot is voor een reguliere brievenbus, kun je ervoor kiezen om het af te laten geven bij het postkantoor. Bij de meeste online shops kun je voor deze optie kiezen. Het pakketje blijft dan 1 week liggen op een afhaalpunt of postkantoor bij jou in de buurt. En jij kunt zelf bepalen wanneer je het pakje ophaalt.

Als je dus regelmatig pakketjes ontvangt die het formaat van een kleine schoenendoos hebben, dan raden we je aan om eens naar een pakketbrievenbus te kijken. Met een pakketbus ontvang je de hele dag door pakketten zonder zelf thuis aanwezig te hoeven zijn. De meeste pakketbussen kunnen meerdere pakjes herbergen. Maar sommige modellen zijn ook gemaakt voor eenmalig gebruik. Deze dienen dan eerst door jou geopend te worden om opnieuw geactiveerd te worden. Vaak kunnen in deze systemen wél weer grotere pakketten.

 

pakketjes

 

 

https://www.brievenbuswebshop.nl/