Koen Schuurmans
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wanneer moet een EBI inspectie plaatsvinden?

Een EBI inspectie is de eerste inspectie van een stookinstallatie. EBI staat voor Eerste Bijzondere Inspectie. In veel gevallen is het laten uitvoeren van deze inspectie bij de wet verplicht. Na deze eerste inspectie dienen er periodieke keuringen uitgevoerd te worden, evenals onderhoudswerkzaamheden om ervoor te zorgen dat de installatie veilig blijft. De EBI inspectie kan volgens de wet uitsluitend worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught.

Veranderende wet- en regelgeving betreffende de EBI inspectie

Het is belangrijk om u er bewust van te zijn dat de wet- en regelgeving altijd onderhevig is aan verandering. Dit geldt ook voor de regelgeving met betrekking tot de EBI inspectie. Ook dit is een belangrijke reden voor het feit dat de EBI inspecties uitsluitend door gecertificeerde partijen mag worden uitgevoerd. Het zijn namelijk deze partijen die goed op de hoogte blijven van veranderingen en ontwikkelingen. Dit is belangrijk om zeker te zijn van de veiligheid en de goede werking van uw installatie. Een EBI inspectie dient relatief snel na het in gebruik nemen van de installatie plaats te vinden.

Hoe snel dient een EBI inspectie te worden uitgevoerd?

In 2016 is bepaald dat de EBI inspectie binnen 6 weken na ingebruikname van de installatie uitgevoerd dient te worden. De inspectie richt zich niet alleen op de installatie op zich, maar ook de brandstoftoevoerleidingen moeten tijdens deze eerste inspectie worden gecontroleerd. Laat u de inspectie uitvoeren door een gecertificeerd professional als K.K. Brandertechniek uit Vught? Dan bent u er zeker van dat alle werkzaamheden geheel volgens de actuele richtlijnen worden verricht. Dit biedt u zekerheid.

Een afspraak op de korte termijn

Als er een nieuwe installatie wordt geplaatst, dan is het belangrijk om op korte termijn een afspraak in te plannen voor de EBI inspectie. U kunt hiervoor in alle gevallen direct contact opnemen.

https://kkbrandertechniek.nl/