Koen Schuurmans
Image default
Dienstverlening

Wil je graag grote bestanden versturen?

Wil jehttps://www.secudoc.nl/grote-bestanden-versturen, dan ga je waarschijnlijk niet genoeg hebben aan de maximale grootte van je e-mail. Houd er namelijk rekening mee dat elk bestand dat zelfs maar in de buurt van 10 MB is, een behoorlijke tijd nodig heeft om toe te voegen als je internet traag is. De volgende tips kunnen het overwegen waard zijn, zelfs als het bestand technisch gezien binnen de maximale grootte valt.

 

Comprimeer het bestand indien het om een groter formaat gaat

Het comprimeren van het bestand kan het antwoord op je probleem zijn. Het lijkt een beetje op magie. Grote bestanden versturen doe je door middel van compressiesoftware en ze kunnen een fractie van de grootte worden. Met een klik op de knop kan een te groot bestand worden omgezet in een bestand dat u gemakkelijk kunt verzenden. Het internet is overspoeld met verschillende converters (die pdf in word veranderen, enzovoort) en compressoren. Zoek snel naar die termen en je zult snel vinden wat je zoekt.

 

Tover grote bestanden om tot een ZIP-bestand op je computer

Je kunt ook proberen je bestanden te comprimeren tot een ZIP-bestand op je computer. Door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken, kun je de muisaanwijzer op ‘Verzenden naar’ klikken en vervolgens op ‘Gecomprimeerde (gezipte) map’ klikken. Dat zal het verkleinen en zou je hopelijk in staat moeten stellen om het ZIP-bestand aan de e-mail toe te voegen. Zo wordt grote bestanden versturen kinderspel!

Google Drive biedt nog een uitstekende oplossing voor het probleem. Ervan uitgaande dat je Google gebruikt, kun je het extra grote bestand eenvoudig uploaden naar je Drive. Als het daar eenmaal staat, kun je de rechten delen om het te bekijken via een handige link.

 

Een stuk eenvoudiger grote bestanden versturen

Er is een andere oplossing, één die een stuk eenvoudiger is en ook nog eens veiliger. Extra methodes zoeken om grote bestanden te versturen is eigenlijk onnodig en al helemaal voor bedrijven. Dit kost namelijk teveel tijd. Secudoc biedt hier echter mooie oplossingen voor. Via Secudoc is het mogelijk om grote bestanden veilig te versturen. Gevoelige documenten en afbeeldingen van hoge kwaliteit kunnen hierdoor binnen no-time verstuurd worden. En het mooie? Je bespaart veel tijd omdat je geen vernuftige oplossingen hoeft in te zetten.