Koen Schuurmans
Image default
Electronica en Computers

Tips voor het kopen van de beste webcam

Tips voor het kopen van de beste webcam

Het kopen van de Beste webcam is een stuk moeilijker als dat het lijkt. Dit komt omdat iedereen andere wensen heeft. Het is wel handig om er een te kiezen met een ingebouwde microfoon. Dit zorgt er namelijk voor dat je hem ook kan gebruiken voor videobellen. Dit wordt steeds meer gedaan. Niet alleen zakelijk, maar ook steeds meer zorgverleners maken hier gebruik van. Daarnaast zit er ook een verschil tussen de staande modellen en de clip modellen. 

Met een clip kun je hem bovenop een scherm plaatsen zodat hij precies de juiste stand heeft. Dit is super handig ook voor laptops waar geen webcam op zit. Daarnaast heb je natuurlijk ook de resolutie. Full HD is dan wel een aanrader omdat steeds meer mensen hier gebruik van maken. Uiteraard moet de tegenpartij dan ook een Full HD scherm hebben om het in deze kwaliteit te kunnen zien. Tevens moet je ook goed opletten voor welk besturingssysteem ze geschikt zijn. Meestal is dit zowel Windows alsmede MacOS. Dit staat altijd vermeld bij de producten. Daarnaast kan het handig zijn als het een zoomfunctie heeft. Zo kun je het beeld altijd in en uitzoomen wanneer nodig.

Een paar extra tips van onze redactie

Wij raden je ook aan om op het label best getest te letten. Dit laat zien dat anderen hem als positief ervaren en vaak zijn er ook onafhankelijk bedrijven die dit toetsen. Ook is het handig als hij met een USB poort werkt. Dan wordt het signaal snel verstuurd en in combinatie met een snelle computer heb je dan ook geen last van lags of vertragingen. Echter zijn er natuurlijk ook IP camera’s. Deze kunnen als netwerk camera gebruikt worden en op afstand aangesproken worden. Het wordt zelfs soms gebruikt als beveiligingsmiddel.