Koen Schuurmans
Image default
Gezondheid

Stoppen met snoepen

Iedereen weet dat snoepen slecht voor je is, maar het is zo verleidelijk! Dan heb je jezelf beloofd dat je nu écht zou gaan letten op je voeding en zou gaan afvallen, maar vervolgens kijk je toch weer in de snoepkast. Vooral wanneer je wilt afvallen is gezonde voeding ontzettend belangrijk, want afvallen is 20% beweging en 80% voeding. Hoe kun je dan nou eindelijk stoppen met snoepen?

 

Koop geen snoep meer

De eerste tip is misschien wel het meest voor de hand liggend, maar koop geen snoep meer als je wilt stoppen met snoepen. Dit is misschien wel makkelijker gezegd dan gedaan, want je zal nu ook in de winkel de verleiding moeten weerstaan, maar zorg dan in de eerste plaats dat je nooit met honger naar de winkel gaat. Wanneer dan thuis de verleiding ontstaat om wat te snoepen zal je vanzelf tegengehouden worden, omdat je gewoon niks in huis hebt.

 

Probeer afleiding te zoeken

Als je aan jezelf merkt dat je echt iets te snoepen wilt pakken, zorg dan dat je iets anders gaat doen om jezelf af te leiden. Ga bijvoorbeeld wandelen of spreek af met wat vrienden. Ga een activiteit doen waarbij je normaal gesproken niet eet. Zo kom je de tijd door tot je volgende maaltijd en zal je niet hebben gesnoept in de tussentijd.

 

Eet je snoep langzaam

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je de verleiding niet kunt weerstaan. Op zo’n momenten kun je best wat lekkers pakken, maar pak hier dan niet teveel van. Wanneer je het vervolgens gaat eten, eet het dan zo langzaam mogelijk en geniet er fatsoenlijk van. Door langzaam te eten, voorkom je dat je jezelf uiteindelijk zal volstoppen ermee.

 

Poets je tanden

Herinner je je die vieze smaak van tandpasta nog elke keer dat je iets eet nét nadat je je tanden hebt gepoetst? Dit is een smaak die je natuurlijk niet wilt, dus poets daarom je tanden vaker. Door dit te doen zal je niet snoepen op een moment dat je het graag wilt, omdat je dan toch alleen maar een vieze smaak in je mond zult proeven. Ook is deze tip niet alleen handig voor je gezondheid, maar ook goed voor je mondhygiëne.

 

Drink (meer dan) genoeg

Drinken zorgt voor een vol gevoel, net als eten. Daarbij haalt je lichaam honger en dorst wel eens door elkaar. Daarom kun je je lichaam voor de gek houden door gewoon meer te gaan drinken. Op deze manier zal je te vol zitten om te snoepen. Elke keer dat je zin hebt om te snoepen, pak dan een paar glazen water in plaats daarvan. Let er wel op dat je water drinkt, want anders is het alsnog niet zo gezond.