Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Rusten is goed voor je

Rusten is goed voor je en daarmee bedoelen we niet alleen slapen. Want om goed te kunnen slapen zul je ook met rust het bed moeten instappen. Als je namelijk gestrest het bed instapt elke dag dan zorgt dat ervoor dat je s’ morgens met moe -gevoel uit bed stapt. Dat wil je natuurlijk juist niet hebben. Maar hoe zorg je er dan voor dat je toch goed kunt slapen. Nou dat is heel makkelijk eigenlijk. Dit zijn namelijk een aantal dingen. Denk bijvoorbeeld aan een vast ritme. Je zult namelijk s’ morgens vaak rond het zelfde tijdstip opstaan maar het is ook verstandig om dit in de avond te doen. Je kunt namelijk ook een wekker zetten om je eraan te herinneren dat je naar bed moet. Het is echt nog niet zo’n slecht idee. Dus hup je zit nu waarschijnlijk toch al op je telefoon en anders pak je hem er even bij. Ga naar de wekker en stel hem bijvoorbeeld eens in om 23:00 of om 23:30. Als je dan onder op de bank zit en hij gaat vanavond af dan weet je tenminste ook weer ohja ik moet eens richting bed. Zo voorkom je dat je achteraf denkt van tja had ik toch maar niet film afgekeken. Je mist namelijk uiteindelijk echt niets als je die film niet zou afkijken.

Punt twee

Een tweede punt is dat je er voor moet waken dat je genoeg momenten door de dag hebt waar je even niet bezig bent met werk of andere stress. Ga bijvoorbeeld een sporten of een lekker stukje wandelen. Door dit in je pauze te doen van werk zorg je er voor dat je weer met een frisse blik kunt beginnen aan de werkzaamheden. Je zult zien dat dit je helpt en dat je beter kunt slapen en da je daarnaast ook nog eens productiever bent. Dat laatste vindt je baas natuurlijk erg leuk.

Punt drie

Een derde punt is dat je kun kiezen om zijn met collega’s een retraite limburg te doen. Tijdens de retraite limburg kom je dan samen via onder andere meditatie tot rust. Het voordeel hiervan is dat je leert om aan niets te denken. Bovendien kun je dit ook makkelijk thuis of op het werk even doen.

https://hofdebrulle.nl/retraite-limburg/