Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Open haarden

Een open haard is een genot voor het leven. Er gaat niets boven ’s winters gezellig op de bank zitten met een knisperend haardvuur op de achtergrond. Als bijkomend voordeel verwarmd het de kamer ook nog eens. 

 

Op het moment dat je de goede keuze maakt om een haard te kopen, moet je er wel rekening mee houden dat je ook instrumenten nodig hebt om die haard optimaal te benutten. Een mooie manier om meteen volledig klaar te zijn voor het gebruik van je open haard is het aanschaffen van een haardset. Een haardset bevat een aantal essentiële items voor het onderhouden en gebruiken van je haard. Te denken valt aan een tang, een pook, een borstel en een schop. Met deze gereedschappen kun je je open haard helemaal tot zijn recht laten komen. En dat terwijl een haardset ook nog eens erg mooi staat in de kamer waar de haard zich bevindt. 

 

Een prachtige sfeer

Een haardset voegt naast een open haard toch net wat extra sfeer toe door het klassieke rustieke design en de historie die met het gereedschap gepaard gaat. Haardsets werden namelijk vroeger ook al veelvuldig gebruikt. Met zo’n set in huis lijkt het dus net alsof je je een antiek kunstwerk in huis hebt. Terwijl het gereedschap juist ook zeer functioneel is. Zo worden veel haardsets tegenwoordig gemaakt van hoogwaardig roest vrij staal, maar er zijn ook sets van andere materialen beschikbaar. Ook kan er gekozen worden tussen staande of hangende sets. Voor ieder wat wils dus. Maar een ding is zeker: voor iedereen met een haard is een gereedschapsset een must.