Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Maak de voordeur een visitekaartje met een mooie deurluifel!

De voordeur is het eerste wat mensen zien als zij naar je huis lopen en daarom is het belangrijk om hier ook genoeg aandacht voor te hebben. Je kan het toch zien als het visitekaartje en dus de eerste indruk die mensen krijgen van je woning.

Nu is het voor bepaalde woningen niet mogelijk om iets te veranderen aan de voorkant van het huis door verschillende regels van huisbazen, maar voor de meeste huizen is het wel mogelijk om de voorkant van het huis wat aan te kleden. Een mooie optie om de voordeur en de voorkant aan te kleden is om te kiezen voor een deurluifel. Waarom? Dit wordt later in deze blog besproken. Hier wordt ook ingegaan op welke soorten deurluifels allemaal verkrijgbaar zijn.

Wat is een deurluifel?

Een ander woord voor deurluifel is een afdakje. En dit legt eindelijk meteen uit wat een deurluifel eigenlijk is. Een deurluifel is een plaat die je boven de voordeur kan plaatsen. Dit kunnen platen zijn van verschillende materialen en met verschillende extra’s.

Waarom een deurluifel?

Nu je weet wat een deurluifel is, is het tijd om te kijken waarom je nu eigenlijk zo’n product moet kopen voor boven je voordeur. Het eerste argument is de verfraaiing van de voorkant van je huis. Een deurluifel kan een toffe toevoeging zijn aan de voordeur en aan de voorkant van je huis. Met het mooie afdakje creëer je net even die unieke uitstraling die andere huizen niet hebben.

Naast de uitstraling heeft een deurluifel ook nog andere voordelen. Een mooi voordeel is dat het de plek bij de deur droog houdt bij slecht weer. Dit kan ideaal zijn voor visite die aanbelt in de regen en die op jouw moet wachten of misschien heb jij boodschappen gedaan, maar kan je de sleutels net even niet vinden. Ideaal om dan toch droog te staan als je nog niet naar binnen kan. Een bijkomend voordeel van de luifel is dat het ook voorkomt dat het slechte weer naar binnen komt.

Verder kan de deurluifel ook een mooie vervanging zijn van de buitenlampen die je mogelijk hebt staan. Er zijn namelijk mooie moderne deurluifels te krijgen waar verlichting in verwerkt zit. Dit zorgt ervoor dat je een mooie luxe uitstraling creëert en ook een lichtpunt hebt als je s ’avonds thuiskomt en het sleutelgat zoekt.

Deze mooie deurluifels kan je krijgen?

Ben je enthousiast en geïnteresseerd in een mooie nieuwe deurluifel? Dan zal je erachter komen dat het aanbod in deurluifels aardig groot is. Je kan namelijk verschillende vormen, materialen en deurluifels met extra’s krijgen. Eerst zoomen we even in op de materialen. De meest bekende materialen zijn de houten deurluifel, de glazen deurluifel, de kunststof deurluifel en de aluminium deurluifel. Elke deurluifel heeft zo zijn voor- en nadelen.

Zo zijn de houten en kunststof meer klassiek en wat goedkoper dan de glazen en aluminium deurluifel. Wel zal je wat meer onderhoud hebben aan deze luifels. De glazen deurluifel is een luxe en moderne luifel die zeer mooi kan staan bij jouw voordeur. Bijkomende voordelen zijn dat het licht doorlaat en dat je het makkelijk schoon kan houden. De aluminium deurluifel is een echt moderne en zeer stoere luifel. Met deze deurluifel kan je een echt statement maken en de voorkant van je huis de uitstraling geven die het verdient.

Als we kijken naar de verschillende vormen, dan zijn er eigenlijk 2 verschillende vormen te krijgen. Zo kan je de rechte deurluifels krijgen, maar is het ook mogelijk om een gebogen deurluifel aan te schaffen. Een rechte deurluifel is zeer strak van design, maar een gebogen deurluifel geeft die unieke uitstraling die jij misschien wel zoekt. Tot slot is het voor veel deurluifels ook mogelijk om zijkanten toe te voegen. Op deze manier maak je het plaatje helemaal af.