Koen Schuurmans
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke boot past bij jou?

Een boot kan zorgen voor zoveel verschillende leuke avonturen en kan het leven net iets interessanter maken. Naast avontuur, kan een boot je ook rustig en ontspannen maken, door gewoon een paar uurtjes te dobberen op het water. Ook geeft het je een excuus om meer familiedagen te hebben, want ja die boot heb je toch, waarom zou je hem niet gebruiken? Toch twijfel je misschien, want het is een redelijk grote investering en je wil wel de goede boot kopen. Wij helpen je met het vinden van de perfecte boot voor jou.

Jacht

Als je iets minder geïnteresseerd bent in spannende uren op het water en iets meer in het relaxte aspect van een boot hebben, dan is een jacht een goede keuze. Natuurlijk is dit wel een van de prijzige keuzes, maar je krijgt er ook veel voor terug. Op een jacht kun je geweldige familiedagen houden waarbij je met je familie in het zonnetje kan zitten, een beetje zwemmen of leuke spelletjes speelt. Je kunt ook op leuke vakanties gaan met een jacht, omdat ze vaak meerdere slaapplekken hebben. Een jacht geeft optimale comfort en vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil. Als dit je nu gelijk overtuigd heeft om eens een kijkje te nemen naar een jacht, dan kun je naar de verkoophaven van Jachtmakelaardij Kappers gaan. Zij bieden allerlei soorten en maten aan en zullen je ook advies geven over welke boot zij het beste bij jouw situatie vinden passen.

Zeilboot

Wil je liever een wat avontuurlijkere boot, dan is een zeilboot perfect. Een zeilboot geeft je de mogelijkheid om weer wat te leren en geeft je ook leuke familieuitjes. Net als een met een jacht, kun je ook met een zeilboot op leuke vakanties gaan. Deze zijn dan wel iets anders ingedeeld, aangezien je dus wel elke dag bezig bent. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je zeilen een dagje niet te hijsen en lekker de stad in te gaan of ook een keertje te zonnebaden. Het nadeel aan een zeilboot is wel dat het weinig luxe met zich meebrengt. Natuurlijk heb je nog veel variaties binnen het type zeilboot, maar bijvoorbeeld een goedkoper model, zoals Valkje, heeft geen kajuit. Dit betekent dat als je erin wil slapen, je elke nacht een tent over de boot moet spannen en je slaapplek klaar moet maken.

Sloep

Een sloep is een goede keuze als je graag gaat hobby vissen, of een dagje met lekker weer ergens wil gaan varen. Het is geen optimale vakantieboot omdat ze vaak geen kajuit hebben, klein zijn en weinig opbergruimte hebben. Natuurlijk zijn ook hier weer veel variaties op en sommige sloepen hebben wel een kajuit. Toch worden sloepen over het algemeen het meeste gebruikt om dagjes weg te gaan, in plaats van weken.