Koen Schuurmans
Image default
Gezondheid

Levensenergie is de sleutel tot helen

Er zijn veel mensen die zich bezighouden met helen. Wat betekent dat nou precies? Eigenlijk kan dat heel veel betekenen. ‘Heling’ is een breed begrip wat wil zeggen dat mensen bezig zijn met het proces van dingen in zichzelf, in hun systeem, heel maken. Dat kan zijn omdat zij oude trauma’s verwerken. Maar ook kan het zijn dat er opgekropte emoties zitten of energielekken aanwezig zijn in hun systeem. Deze kunnen ook geheeld worden. Dit helen kan op verschillende manieren. Het gaat er eigenlijk altijd om dat er balans hersteld wordt. Vaak is levensenergie de sleutel tot heling. Bijvoorbeeld bij een magnetiseur is dit het geval.

Werken met levensenergie

Een magnetiseur werkt door zijn of haar handen over iemands energieveld te bewegen. Daarmee heelt hij eventuele verstoringen of lekken en kan vastzittende energie weer gaan stromen. De handen worden gebruikt als een soort magneet, om alle energie die iemand niet meer dient te verwijderen uit die persoons energieveld. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de energie van het universum. Belangrijk voor de magnetiseur is dat hij of zij de eigen energie bewaakt, zodat die niet verstoord kan worden. Pas dan kan de magnetiseur andere mensen helpen. Het energieveld wordt tot rust gebracht, waardoor de persoon weer terug bij zijn eigen kern kan komen. Dit kan worden ingezet voor allerlei soorten klachten. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel kunnen mensen baat hebben bij magnetiseren.

Nog meer levensenergie

Reiki is een andere vorm van werken met levensenergie. Net als bij magnetiseren werkt Reiki met universele levensenergie. Een Reiki therapeut kan die energie ontvangen, benutten en doorgeven. Dit gebeurd door handoplegging. Wanneer je geïnteresseerd bent in Reiki, is het belangrijk te weten dat er drie niveaus zijn. Reiki 1, waarmee je leert om je eigen zelfhelend vermogen te beïnvloeden door middel van de universele energie. Reiki 2, waarmee je leert om andere mensen te behandelen. Dan is er nog Reiki 3, de Reiki master opleiding. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond kun je op de diepste niveaus werken, heb je jarenlang ervaring met Reiki en pas je het actief in je dagelijks levens toe. Een Reiki master wordt je niet zomaar, maar als je de helende kracht van de universele energie en het werken daarmee als doel hebt, is dit de weg. Zorg dat je je opleiding volgt bij een betrouwbaar instituut, met jarenlange ervaring en veel kennis en kunde.