Koen Schuurmans
Image default
Zorg

Incura, een veilig softwarepakket voor zorgprofessionals

Wat is het meest gebruikte patiëntendossier fysiotherapie, logopedie, oefentherapie, GGZ en ergotherapie in ons land? Incura, ontwikkeld door WinBase Software en Adviezen BV in Haarlem.

Meer over Incura

Incura is een modern en 100% betrouwbaar pakket voor EPD, facturering en imuis boekhouding. Agenda en mail zijn geïntegreerd. Op de Facebook pagina lezen we: “Met de invoering van de Multi Factor Authenticatie (MFA) in de inlogprocedure hebben we een extra beveiligingsniveau ingevoerd. We voldoen zo aan de marktconforme veiligheidsstandaard voor EPD-leveranciers. Daarmee faciliteren wij dat je als praktijk aantoonbaar kunt voldoen aan de informatiebeveiligingseis waar jullie als praktijk aan moeten voldoen. (…) “ Voor het allerlaatste nieuws kun je Incura ook raadplegen op Insta, LinkedIn en Twitter. En laten we de website  – www.incura.nl – niet vergeten. Die is globaal opgedeeld in de volgende categorieën:

–      disciplines;

–      over ons;

–      informatie;

–      Incura actueel;

–      kennisbank;

–      academie;

–      vacatures;

–      contact.

Handleidingen

De kennisbank is zoals we dat noemen ‘work in progress’, oftewel de databank wordt regelmatig aangevuld. Zijn er bepaalde handleidingen of andere stukken die je niet online kunt vinden, bel of mail het Incura-team (088 – 946 22 73, info@incura.nl). Een en ander wordt dan snel naar je gemaild. Voorbeelden van te raadplegen informatie: de handleiding Incura pro app, verschillende release notes per week, de handleiding GGZ volwassen agenda, de handleiding GGZ jeugd dossier, fysiotherapie FAQ’s en oefentherapie FAQ’s. Een veel gestelde vraag wat betreft het Incura oefentherapie pakket is: hoe verstuur ik een rekening naar een derde partij, dus niet de cliënt zelf of zijn / haar verzekeraar? Het antwoord geven we in stappen.

Stap 1: maak die ‘derde’ aan als ‘debiteur’ via personen of organisaties.

Stap 2: geef de verleende prestatie op, dus hetgeen gedeclareerd gaat worden. Dit doe je in de agenda / het behandeljournaal te factureren prestatie opgeven – wat moet er worden gefactureerd? Hiervoor geef je in de agenda / het behandeljournaal een prestatiecode op.

Stap 3: pas de overeenkomst aan door een extra overeenkomstregel toe te voegen (met de nieuwe debiteur).

Stap 4: voer de facturatie uit.

https://www.incura.nl/