Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Houten trappen

Houten trappen

De houten trappen van Van Eldik Ladders zijn echt multifunctioneel. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken en in meerdere situaties. We leggen het je graag uit.

 

Verschillen in houten trappen

Er zijn meerdere soorten trappen. We hebben het hier specifiek over trappen die je lost kunt plaatsten. Dat betekent dat we het hier niet gaan hebben met je over een vaste trap tussen verdiepingen. 

  • Zoldertrappen

De losse zoldertrap. Dat klinkt raar maar hiermee wordt bedoeld dat je de trap los plaatst tussen twee verdiepingen. Dit heeft als voordeel dat je weinig ruimte nodig hebt voor de trap. Je bespaart hiermee veel plaats op bijvoorbeeld een overloop of zolder. Als je dit wilt bestel je bij dit type trap een set haken en een bevestigingsrail. Hiermee haak je de trap vast en weer los wanneer je klaar bent.

  • Keukentrappen of huishoudtrappen

Is het keukentrap of huishoudtrap. Het kan natuurlijk allebei. Het zijn dezelfde trappen. Ze hebben deze naam omdat ze in huis worden gebruikt voor de dagelijkse klussen. Denk aan ramen lappen of het vervangen van een lampenbol. Dit type trap pak je er even snel bij. Als je klaar bent ruim je de trap simpel op. Omdat ze ingeklapt worden nemen ze niet veel plaats in je kast, kelder of schuur.

  • Werktrappen

Werktrappen worden gebruikt door de schilder of de elektricien. De schilder gebruikt graag een houten trap. Een houten trap is goed hanteerbaar. Wat een vakman nog belangrijker vindt is dat de trap niet afgeeft. Je krijgt er geen vieze handen van wat bij aluminium nog wel eens het geval kan zijn. Voor de elektricien is het belangrijk dat het materiaal waarmee hij werkt niet geleid. Daarom werken ze graag met houten trappen. Een elektricien zal vaak een dubbeltrap gebruiken. Omdat hij van twee zijden te beklimmen is verplaats je de trap veel minder vaak.

 

Verschillende soorten houten trappen

Nu je de verschillen weet in houten trappen moet je ook weten dat er verschillende soorten zijn. Zo is de keukentrap verkrijgbaar in diverse varianten. Je hebt een: enkele trap, een dubbeltrap en een plateautrap. Iedere trap heeft zijn specifieke kenmerken. Zo heeft een plateautrap doorlopende steilen. Hierdoor heb je meer houvast op de trap en je kunt tegen het plateau leunen zodat je beide armen vrij hebt om mee te werken

 

Je houten trap kopen bij Van Eldik Ladders

Nu je alles weet over een trap wil je natuurlijk overgaan op het kopen van een trap. Deze bestel je eenvoudig op onze website. Heb je nog vragen over welke trap het beste geschikt is voor jouw situatie? Bel ons gerust. We helpen je graag.

 

https://www.vaneldikladders.nl/