Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Gashaard

Gashaard

Houtkachels kennen we allemaal natuurlijk. Maar naast houtkachels brengen ook gashaarden al vele tientallen jaren warmte en sfeer in onze woonkamers. Gas is een betrouwbare en veilige brandstof die altijd direct voorhanden is. In tegenstelling tot een houtkachel hoeft u niet meer voor de brandstof te zorgen wanneer de haard eenmaal is aangesloten op het gasnetwerk. Een gashaard is hierdoor snel en eenvoudig in- en uit te schakelen. Moderne gashaarden zijn bedienbaar vanuit uw luie stoel. Met een simpele druk op de afstandsbediening of met behulp van een app op uw telefoon of tablet krijgt u de volledige controle over het vuur in uw gashaard. 

 

Gashaarden hebben bij sommigen een imago dat niet geheel terecht is. Vroeger was gasvuur ongezellig vuur, vooral bedoeld om effectief te verwarmen of om het eten te kunnen bereiden. De bekende blauwe gasvlam deed precies wat er van hem gevraagd werd, maar mistte wel de sfeer en de uitstraling waar de houtkachel altijd wel om bekend stond. Gashaarden waren essentiële gebruiksvoorwerpen waarbij de verdere uitstraling geen hoge prioriteit kreeg. Langzaam hebben we die instelling zien veranderen en zagen we de gashaard geleidelijk steeds aantrekkelijker worden. Het begon met keramisch imitatiehout waarbij nog behoorlijk veel fantasie nodig was om dit als echt hout te zien. Later werd dit snel beter en bij de laatste generatie gashaarden is alleen van heel dichtbij nog te zien dat het hout in de haard nooit geleefd heeft. 

 

Naast de houtsets vonden gaskachelleveranciers steeds meer manieren om de sfeer te vangen die de gashaard altijd had gemist. Door slimme branders wordt het gasvuur nu op een natuurlijke wijze verdeelt over de houtblokken. Net als echt brandend hout is het vuur in een moderne gashaard nu wispelturig en nooit hetzelfde. Nieuwe software maakt het mogelijk om complexe vuurpatronen weer te geven, samen met de ultra realistische houtsets zorgt dit voor een bedrieglijk echte houtvuurimitatie die steeds dichter bij ‘the real’ in de buurt komt. Vergeet dus de vooroordelen die van oudsher aan de gashaard zijn blijven kleven. Gasvuur is niet ongezellig meer en combineert het gebruiksgemak waar gas al om bekend stond met het fascinerende vuurbeeld dat we lang alleen kenden bij houtkachels. 

 

Gashaard kopen

De gashaard heeft dus een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en heeft vele voordelen die andere types haard niet kunnen bieden. De laatste jaren is de toekomst van ons gasnetwerk helaas onzeker geworden. Omdat aardgas een fossiele brandstof is wordt bij het verbranden hiervan CO2 uitgestoten, een broeikasgas dat bijdraagt aan de opwarming van onze aarde. Hoelang we nog van het aardgasnetwerk gebruik kunnen maken is hierdoor allerminst zeker, maar gelukkig betekent dit niet het einde van de gashaard. Gashaardproducenten zoals Dru en Bellfires hebben deze ontwikkelingen natuurlijk al even zien aankomen en hierdoor de kans gehad om tijdig te anticiperen. 

 

De laatste generatie gashaarden is om deze reden toekomstbestendig gemaakt en kan indien nodig worden overgezet op propaangas. Een kleine opslag met propaangastanks garandeert zorgeloos stoken voor een langere periode. De laatste jaren zien we de populariteit hiervan enorm groeien in nieuwbouwwijken die nu al de aansluiting op het gasnetwerk moeten missen. Er is dus al enige ervaring opgedaan op dit gebied en ondertussen kunnen we vaststellen dat de opmars van de gashaard niet door het gasnetwerk bepaald hoeft te worden. Gashaarden hebben dus een toekomst en zijn nu ook zeker het bekijken waard. Gashaard kopen? U bent van harte welkom in onze exclusieve showroom! Of misschien heeft u al enkele brandende vragen die u graag telefonisch wilt stellen? Wij helpen u graag!

 

https://www.haardenexpert.nl/