Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een uitbouw

Veel mensen willen hun woning uitbouwen. Je krijgt door het uitbouwen van je woning namelijk extra leefruimte binnen en dat is iets wat veel mensen belangrijk vinden. Wanneer je het gevoel hebt dat je een te klein huis hebt, is het goed om deze optie te overwegen, zodat je het probleem op kunt lossen zonder meteen te verhuizen. In dit artikel wordt er verder gekeken naar de voordelen die een uitbouw heeft! Lees dus zeker verder als je benieuwd bent. 

Verhoogd de waarde van de woning

Wanneer je een uitbouw laat plaatsen zal de woning direct meer waard worden. Je voegt namelijk extra vierkante meters aan de woning toe waardoor de prijs van de woning hoger wordt. Een uitbouw geplaatst door de Aanbouwexpert kan behoorlijk in grootte verschillen. Je kan kiezen voor een kleine uitbouw die op een erker lijkt of voor een erg grote uitbouw. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat je budget is. De kosten van een uitbouw zijn vaak gelijk aan de toename van de waarde van je huis. Er is dus sprake van een win-win situatie bij het kiezen voor een uitbouw. 

Extra licht en ruimte

Je kunt de uitbouw naar jouw voorkeuren laten maken. Wie kiest voor een uitbouw, krijgt sowieso meer ruimte in zijn huis. Door veel ramen of een lichtkoepel toe te voegen, kies je ook voor een huis met veel licht. Met een uitbouw krijg je dus meerdere positieve zaken aan je huis toegevoegd. Een huis met veel licht en ruimte is ook nog eens veel meer waard!

Je hoeft niet te verhuizen

Je kunt langer met je gezin in hetzelfde huis blijven wonen op het moment dat je een uitbouw laat plaatsen. Je hoeft namelijk niet meer te verhuizen omdat er sprake is van ruimtegebrek. Dit heeft als voordeel dat je geen verhuiskosten hoeft te maken. Ook hoeft je gezin hun vertrouwde omgeving niet te verlaten wat ook fijn is!