Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

De voor- en nadelen van een huis huren

Is het verstandiger om een woning te kopen of te huren? Het is een vraag die veel starters hebben op deze woningmarkt. Je wilt natuurlijk slim met je geld omgaan, maar ondertussen stijgen zowel de huurprijzen als de woningprijzen. Wat is dan de beste keuze voor jou? Kopen of toch maar huren? Wij hebben hieronder de voor- en nadelen van huren voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij ontdekken of huren iets voor jou is.  

Voordelen van huren 

Bij het huren van een woning zit je nergens aan vast. De huur van huurwoningen in Dinteloord via bagrovastgoed.nl is vaak maandelijks opzegbaar. Wanneer je dan ineens besluit dat je niet meer in het huis wilt wonen, kun je binnen een korte periode al weg. De verhuurder betaalt het onderhoud en dingen die gerepareerd moeten worden. Je hoeft dus niet onverwacht zelf veel geld uit te geven aan bepaalde reparaties. 

Nadelen van huren 

Aan huren zitten naast de voordelen ook wat nadelen. Zo zie je het geld wat je aan huur betaalt niet meer terug. Je bouwt dus geen vermogen op met het huis waar je in woont. Op het moment dat je te veel verdient voor een sociale huurwoning, kom je alleen in aanmerking voor vrije sectorwoningen. Deze huurprijzen liggen veel hoger. Ook kan het zijn dat de huur elk jaar verhoogt wordt. De verhoging van de huur wordt, bepaald door de inflatie in dat jaar en het totale huishoudinkomen. De huurverhogingen kunnen flink oplopen in een paar jaar.  

Klussen in een huurhuis

Wanneer je besluit om te klussen in je huurhuis is de huisbaas degene die hier uiteindelijk aan verdient. Je investeert dus in een woning, maar hier zal je niks meer aan terugverdienen wanneer je het huis verlaat. Daarom zijn er weinig huurders die ervoor kiezen om zelf een nieuwe badkamer of keuken in hun huis te zetten.