Koen Schuurmans
Image default
Industrie

De onmisbaarheid van een zeefmachine

Een zeefmachine is een apparaat dat in staat is producten te screenen, sorteren en scheiden op basis van de maaswijdte van het zeefdek. Een trillende zeefmachine behoort tot de meestgebruikte varianten binnen de industriële sector. Hij maakt gebruik van vibraties om uw product te kunnen scheiden. Er bestaan machines met een elektrische aandrijving, maar ook een pneumatische aandrijving behoort tot de mogelijkheden. PAJA Triltechniek uit Oosterhout geldt al jaren als professional op het gebied van deze machines. Een trillende zeefmachine, ook wel trilzeef, schudzeef of veiligheidszeef genoemd, is onmisbaar binnen tal van branches.

Het multifunctionele karakter en de precisie van hedendaagse zeven

Al jaren geleden was een zeefmachine een onmisbaar onderdeel voor bedrijven binnen de industriële branche. Ondanks de vele (technologische) ontwikkelingen die voornamelijk de afgelopen jaren plaatsvonden, heeft de zeefmachine zijn plaats stevig weten te behouden. En niet zonder reden. Een zeefmachine is dankzij zijn precisie nog altijd van groot belang voor het sorteren, scheiden en voorkomen van verontreiniging van producten. In de productie van de hedendaagse machines wordt rekening gehouden met de heersende, strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. Ook de zeven van PAJA Triltechniek voldoen hieraan en weten prestaties van hoge precisie te leveren.

Een zeef die geschikt is voor vrijwel elk type verwerking

Het is aan hun veelzijdigheid te danken dat de machines zo onmisbaar zijn. Het compenseren van verschillen tussen de deeltjesgrootte om zo een homogene menging te garanderen, is essentieel binnen elk productieproces. Een zeefmachine heeft een cruciale rol en weet deze waar te maken door het feit dat hij in complexe productielijnen kan worden geïntegreerd. Ook zijn de machines tegenwoordig veel flexibeler en nemen ze minder plaats in; denkt u bijvoorbeeld maar aan de ronde trilzeven die in de hoogte worden opgebouwd. Zeker wanneer u over beperkte ruimte beschikt, is dit een belangrijk bijkomend voordeel. 

https://paja.nl/