Koen Schuurmans
Image default
Vakantie

Een weekendje in Alphen aan de Rijn

Je hebt samen met je partner of vrienden ervoor gekozen om een weekend in Alphen aan de Rijn door te brengen. Jullie gaan verschillende bezienswaardigheden bezoeken en zeker één of twee avondjes stappen in het centrum. Na het stappen besluiten jullie om nog een pizza te bestellen in Alphen aan de Rijn om de avond goed af te sluiten. We hebben verschillende bezienswaardigheden op een rijtje gezet, bespaard jullie weer tijd.

Archeon

In het park loop je samen met je vrienden, partner of kinderen door de levende geschiedenis van Nederland heen. Zo zie je verschillende ‘huizen’ die afstammen van 8800 voor Christus tot 1350 na Christus. Zo zie je verschillende invloeden vanuit de Romeinse tijd, de vikingen en de middeleeuwen. Het park is meer dan alleen stenen en klei, de verschillende acteurs die er rondlopen brengen het park daadwerkelijk tot leven. 

Orange Wellness Centre

Zijn jullie opzoek naar rust, een weekendje weg van alles? Dan is een tripje naar het ‘Orange Wellness Centre’ echt iets voor jullie. Jullie kunnen ervoor kiezen om een wellness hotel te boeken. Naast dat deze beschikken over sauna’s, zwembaden en een sportschool. Zijn er bij deze wellness hotels ook massagesalons, beauty parlors en zelfs fitnessinstructeurs aanwezig. Jullie kunnen samen een heel weekend toewijden aan selfcare en natuurlijk elkaar.

Escape room

Zijn jullie met een grotere groep? Dan is het misschien leuk om één of meerdere escape rooms te doen. Jullie zouden het tegen elkaar kunnen opnemen om te zien welke groep zichzelf het snelste bevrijd uit een kamer. De verliezende groep zou het eerste rondje kunnen geven tijdens het avondje stappen. Er zijn in Alphen aan de Rijn een ruim aantal verschillende escape rooms te bezoeken, kies er een uit die écht bij jullie vriendengroep past.

Bowlen

Ter voorbereiding op een avondje stappen kunnen jullie met z’n allen de bowlingbaan op en je een of twee uur uitermate vermaken. Mocht je op date zijn met een heel leuk iemand en je weet even écht niet meer waar je het over moet hebben. Kun je het altijd nog hebben over verschillende fabels of feiten over pizza. Dat het stil valt zal met een grote vriendengroep niet vaak voorkomen.