Koen Schuurmans
Image default
Groothandel

Alles over magazijnstellingen

Als je een heel groot magazijn voor je bedrijf hebt, maar niet zo goed weet hoe je deze in moet richten kun je het beste gebruik maken van een magazijnstelling. Er zijn meerdere soorten magazijnstellingen die je kunt gebruiken. Als je al eerder een magazijnstelling gebruikt hebt, zul je vast wel weten hoe handig deze zijn om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruikte magazijnstellingen door te verkopen zodat je weer kunt investeren in een nieuwe.

Magazijnstellingen

Magazijnstellingen zijn er in allerlei soorten en maten. Voor elk magazijn geldt uiteraard wel dat het belangrijk is dat hij zo efficiënt mogelijk in is gericht. Dit moet natuurlijk wel op een helemaal veilige manier gebeuren. Er zijn meerdere soorten stellingen die je kunt gebruiken om goederen en andere spullen in je magazijn op te bergen. Hierbij kun je denken aan een palletstelling, een legbordstelling, een grootvakstelling, een draagarmstelling, een inrijstelling, een hygiënische, een doorrolstelling, een confectiestelling, een bandenstelling opslag, een stelling voor verticale opslag, een pallet shuttle systeem, een platenstelling ofwel een ruitenstelling en een verrijdbare stelling. 

De functies van deze stellingen worden bijna allemaal al in de naam genoemd. Zo is een bandenstelling namelijk bedoeld om banden op te bergen en een palletstelling om pallets met spullen in op te slaan.

Gebruikte magazijnstellingen

Wil je graag magazijnstellingen kopen, maar heb je helaas geen groot budget? Je kunt dan ook nog altijd kiezen voor gebruikte magazijnstellingen. Deze zijn uiteraard altijd zorgvuldig gecontroleerd op de veiligheid en beschadigingen voordat ze aangeboden worden aan potentiële kopers. Een gebruikte magazijnstelling hoort natuurlijk net zo veilig en stevig te zijn als een nieuwe. Het grote verschil tussen een magazijnstelling die al gebruikt is en een nieuwe, is dus de prijs. Een gebruikte stelling is simpelweg goedkoper dan een nieuwe.