Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Zo krijgt uw kind meer leerplezier!

Met goed onderwijs wordt de basis voor de toekomst van een kind gelegd. Tegenwoordig zijn de klassen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs echter erg vol. Hierdoor is er vaak niet genoeg aandacht voor het individu. Het is gelukkig mogelijk om het onderwijs passender te maken voor uw kind. Bijvoorbeeld door middel van bijles of door de oorzaak te vinden waardoor een kind onderpresteert, zoals faalangst. Bent u op zoek naar een instelling voor bijles in Amstelveen, die uw kind kan helpen om het zelfvertrouwen en plezier in leren te vergroten, dan helpt Leren en Groeien u graag verder.

De rol van denken in beelden bij kinderen

Niet alle kinderen zijn hetzelfde en veel kinderen hebben behoefte aan een andere vorm van leren. Zo geeft een deel van de kinderen de voorkeur aan denken in beelden in plaats van in taal. Voor deze kinderen is het onderwijssysteem lastiger dan voor taaldenkende kinderen. Bij beelddenkers komt het leren lezen moeilijk op gang en deze kinderen hebben veel moeite met het koppelen van klanken en tekens. Met een beelddenkonderzoek kan onderzocht worden of bij uw kind beeld denken een belangrijke rol speelt. Met nieuw inzicht in de denkwijze van uw kind kan Leren en Groeien uit Amstelveen hulp bieden die beter bij uw kind aansluit.

Andere trainingen en bijlessen in Amstelveen

Leerproblemen op school kunnen ook andere oorzaken hebben. Daarom bieden de gespecialiseerde medewerkers van Leren en Groeien ook trainingen aan voor kinderen bij wie faalangst een rol speelt. Daarnaast kan dit bedrijf uw kind helpen om beter te leren focussen op het schoolwerk en huiswerk via de methode Leren leren. Is er een specifiek vak waar uw kind moeite mee heeft, dan kunt u ook terecht voor bijles in Amstelveen.

Als leerstof op een andere manier wordt aangeboden, die beter bij een kind past, dan kan het weer plezier en voldoening krijgen in leren en wordt het weer leuker om naar school te gaan. Leren en Groeien helpt uw kind graag om dit leerplezier te vinden of terug te vinden!